Ανδρέας Κονδύλης: "Οργανωθήκαμε ταχύτατα, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας" - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
19
Νοέμβριος
Back

Ανδρέας Κονδύλης: “Οργανωθήκαμε ταχύτατα, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας”

Λίγους μήνες μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας μας στον Δήμο Αλίμου, εμφανίστηκε ο κορωνοϊός. Οργανωθήκαμε ταχύτατα, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, έτσι ώστε να προφυλάξουμε τους κατοίκους της πόλης μας, αλλά και να καλύψουμε τις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν.

Με συγκεκριμένο πρόγραμμα εξυπηρετήσαμε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, ψωνίζοντας γι’ αυτούς τις παραγγελίες τους σε τρόφιμα και φάρμακα και παραδίδοντάς τα κατ’ οίκον. Συγκεντρώσαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου τα καταστήματα τις πόλης που έκαναν delivery, εγκαινιάσαμε δωρεάν γραμμή ψυχοκοινωνικής στήριξης, ξεκινήσαμε το πρώτο διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Αττική, διαθέσαμε δωρεάν κοινόχρηστο χώρο στα καταστήματα εστίασης για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, μοιράσαμε λάπτοπ και τάμπλετ στα σχολεία για την τηλεκπαίδευση και φυσικά κάναμε διαρκώς συστηματικές απολυμάνσεις και καθαρισμούς στους δημόσιους χώρους.

Δεν αναζητήσαμε στη συγκυρία της πανδημίας δικαιολογίες και ευκαιρία για αδράνεια. Αντίθετα, επιτείναμε τους ρυθμούς μας, όπου ήταν δυνατόν.

Η ιστοσελίδα του www.alimos.gr αναβαθμίστηκε σε ολοκληρωμένο ψηφιακό κόμβο για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων online. Χωρίς ώρες αναμονής σε κουραστικές ουρές, χωρίς ταλαιπωρία, μέσω internet, ο καθένας μπορεί πλέον να παίρνει γρήγορα βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αντίγραφα κ.λπ.. Δημιουργήσαμε, επίσης, δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία με τρία ολοκαίνουργια υπερσύγχρονα μίνι λεωφορεία, για να εξυπηρετείται το κοινό δωρεάν στις μετακινήσεις του μέσα στην πόλη.

Υιοθετήσαμε το νέο «ρεύμα» αποκομιδής αποβλήτων, κατά το οποίο τα οργανικά απόβλητα (υπολείμματα τροφών, κλαδέματα, φρούτα, λαχανικά κ.λπ.) ρίπτονται στους «καφέ» κάδους, συλλέγονται από ειδικό απορριμματοφόρο και μεταφέρονται σε ειδική διαδημοτική μονάδα επεξεργασίας, για να γίνουν λίπασμα (κομπόστ). Με αυτό το νέο ρεύμα αποκομιδής απορριμμάτων δεν επιβαρύνεται η χωματερή, προστατεύεται το περιβάλλον και γίνεται μεγάλη οικονομία στον Δήμο, αφού δεν είναι αναγκασμένος να πληρώνει τέλη ταφής στη χωματερή.

Παρά την πανδημία και όχι χωρίς προβλήματα, ολοκληρώσαμε την ανάπλαση της  πλατείας Καραϊσκάκη στο Άνω Καλαμάκι Πρόκειται για μεγάλο έργο αστικής ανάπλασης που άλλαξε τη συνολική εικόνα της περιοχής, αφού, μεταξύ άλλων εργασιών, φυτεύτηκαν περισσότερα από 6.000 φυτά. Έγινε, επίσης, ανακαίνιση και επέκταση της παιδικής χαράς, διαμόρφωση ειδικών διαδρομών για περίπατο, ανακαίνιση του πάρκου σκύλων, τοποθέτηση νέων στεγάστρων (πέργκολες), τραπεζοπάγκων, καθισμάτων και λοιπού εξοπλισμού και δημιουργία νέου χώρου για τα παιδιά με πρωτότυπη ξύλινη περίφραξη. Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένας πολύ ποιοτικός, καλαίσθητος, φιλικός προς τους πολίτες χώρος, που θα μπορούν να τον χαίρονται με ασφάλεια μικρά παιδιά, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας

Παράλληλα, ολοκληρώσαμε την αλλαγή όλου του Δημοτικού Οδοφωτισμού με LED, προχωρήσαμε σε εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις για ένα ολοκαίνουργιο και ασφαλές οδικό δίκτυο, ξεκινήσαμε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της οδού Κανάρη, εγκαινιάσαμε το Κοινωνικό μας Πλυντήριο, κάνουμε συνεχείς αναβαθμίσεις στους σχολικούς και αθλητικούς χώρους, ενώ με τη βοήθεια της Περιφέρειας κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την οικολογική αποκατάσταση των ρεμάτων της πόλης μας.

Με τη σημαντική στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών θα υλοποιήσουμε, μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», έργα ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον του Αλίμου. Ήδη, δρομολογήθηκε ο διαγωνισμός για την ανέγερση του 2ου Κλειστού Γηπέδου Αλίμου, ενώ προετοιμαζόμαστε για την ανέγερση του νέου Παιδικού Σταθμού στο Άνω Καλαμάκι, που θα είναι ο μεγαλύτερος στη Νότια Αθήνα και για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου με ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πολιτισμός και η Τέχνη είναι πρόταγμα για τον Δήμο Αλίμου. Κοσμήσαμε τα γκρίζα ΚΑΦΑΟ με πίνακες καταξιωμένων καλλιτεχνών, εκδώσαμε ημερολόγια με έργα της Δημοτικής μας Πινακοθήκης, οργανώσαμε υπαίθρια έκθεση στην παραλία κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, παρουσιάσαμε το ανανεωμένο Λεύκωμα του Δήμου μας, ανακηρύξαμε επίτιμο δημότη Αλίμου τον εξαιρετικό ζωγράφο Μάκη Θεοφυλακτόπουλο, ενώ λειτουργήσαμε εικαστική έκθεση με έργα του κορυφαίου γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη.

Τελευταία είδηση: η πρόσφατη Αδελφοποίησή μας με τον Δήμο Κυθήρων!

Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!