Α. Τσίπρας: Ανεβάζει τον πήχη των ευρωεκλογών, κατεβάζει των αυτοδιοικητικών

Την κάλπη των ευρωεκλογών ορίζει ως «κριτήριο των πολιτικών εξελίξεων», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Αντίθετα κατεβάζει τον πήχη των αυτοδιοικητικών εκλογών τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στην ευρωκάλπη θα είναι το κριτήριο των πολιτικών εξελίξεων. Δεν υποτιμάμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά το κύμα της ανατροπής θα έρθει στις 25 Μαΐου. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι και στην κάλπη των περιφερειακών θα γίνουν συγκρίσεις. Εάν, μάλιστα, είμαστε παντού στο δεύτερο γύρο, τότε η κυβέρνηση θα πέσει η ίδια στην εκλογική παγίδα που προσπάθησε να στήσει με τη μετακίνηση της ημερομηνίας των εκλογών, αφού το κύμα της ανατροπής θα σαρώσει και τους περιφερειάρχες της», προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ερωτηθείς να απαντήσει σχετικά με την εκτίμηση ότι «η Νέα Δημοκρατία θα πάει καλά στις Περιφερειακές εκλογές», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει χαρακτηριστικά: «Πού θα πάει καλά; Εκεί που έχει έναν ή εκεί που έχει δύο υποψηφίους;»

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας προεξοφλεί ότι οι εκλογές θα προκηρυχθούν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ενώ δεσμεύεται ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν και προσωπικότητες που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να είναι η νέα δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς» τονίζει ο κ. Τσίπρας και εκτιμά ότι εκφράζει όμως «τους πολίτες με πιο συντηρητικές επιλογές, διότι τα μεσαία στρώματα έπαψαν πια να εκφράζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΗΧΗΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!