Α. Σαμακοβλής, πρόεδρος ΔΕΥΑ Θερμαϊκού: Έτσι βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών

Για τους στόχους και τα έργα της ΔΕΥΑ Θερμαϊκού μιλά ο πρόεδρος Άγγελος Σαμακοβλής σε άρθρο του στην aftodioikisi.gr.

Δείτε το πλήρες κείμενο:

«Η Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού έχει σύνολο υδρομέτρων πάνω από 32.000 και εξυπηρετεί 60.000 κατοίκους, αριθμός που τη θερινή περίοδο υπερδιπλασιάζεται λόγω επισκεπτών-τουριστών.

Πρωταρχικοί στόχοι της ΔΕΥΑΘ είναι η οικονομική εξυγίανση, η οργάνωση των Υπηρεσιών και η επάρκεια ποιοτικού πόσιμου νερού.Σε αυτούς τους στόχους κινούμαστε μεθοδικά και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Το 2016 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. διότι 3 ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού (συνεχής καύσωνας 40°C το καλοκαίρι – ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου όπου κηρύχθηκε ο Δήμος σε εκτάκτου ανάγκης – παγετός την περίοδο των Χριστουγέννων με θερμοκρασίες έως και -14°C).

Σε όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, με σωρεία προβλημάτων, η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανταπεξήλθε αποτελεσματικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκατέστησε όλες τις βλάβες.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. αυτή τη στιγμή εκπονεί μελέτες για την κατασκευή αγωγού υδροδότησης Επανομής-Περαίας και Επανομής-Μεσημερίου, την ολοκλήρωση του υπόλοιπου 30% δικτύου Αποχέτευσης Επανομής, την κατασκευή Βιολογικού καθαρισμού Μεσημερίου και σε συνεργασία με το Α.Π.Θ., μεριμνά για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης του Δ.Δ. Περαίας με την αγορά ιδιωτικών γεωτρήσεων, την μεταφορά νερού από και προς την Επανομή και είναι σε διαρκεί επικοινωνία με την Ε.Υ.Α. Θεσσαλονίκης Α.Ε. για την υδροδότηση της περιοχής από τη Θεσσαλονίκη.

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ψήφισε νέα τιμολογιακή πολιτική με σκοπό τον ορθολογικό καταμερισμό των λογαριασμών με μεσοσταθμική μείωση των λογαριασμών περίπου 4,5%.

Επιπλέον καθιέρωσε την τετραμηνιαία έκδοση λογαριασμών και έγινε κατάργηση της ελάχιστης κατανάλωσης 30 κυβικών ανά τετραμήνου.

Για το 2017 προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι συνδέσεις αποχέτευσης του Δ.Δ. Επανωμής ,η ένταξη στο πρόγραμμα INTEREG για τη ψηφιοποίηση του δικτύου ύδρευσης και παρά τη σοβαρή μείωση του προσωπικού της, θα προβεί στην αντικατάσταση τμήματος δικτύου αμιάντου στο Δ.Δ. Αγ.Τριάδος με τους ίδιους πόρους.

Αιρετοί και προσωπικό είμαστε πάντα σε εγρήγορση και με αδιάκοπη εργασία και πολλά έργα, πολλές φορές κάτω από συνθήκες πίεσης προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη καθημερινότητα των πολιτών.»

samakovlis

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θερμαϊκού, Άγγελος Σαμακοβλής

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗΣ, ΔΕΥΑ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!