Α. Καρίτζης*: Η Ελπίδα έρχεται-αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία

«Μετά από 2,5 χρόνια μιας πολιτικής που δεν μας σεβάστηκε, μετά από 2,5 χρόνια βαρβαρότητας, τώρα τον λόγο έχουμε οι πολίτες. Η ελληνική κοινωνία μέσω του ΣΥΡΙΖΑ λέει κάτι αυτονόητο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύλογο και νηφάλιο από το αίτημα για αλλαγή πορείας σήμερα, μετά από 5 χρόνια εφαρμογής μιας καταστροφικής και αναποτελεσματικής πολιτικής. Οτιδήποτε άλλο πλήττει ευθέως τον αυτοσεβασμό μας ως κοινωνία.

 Ακούμε ότι η Ελλάδα βγαίνει από το τέλμα. Όμως, καμιά κοινωνία όπου εφαρμόστηκαν τα ίδια, είτε στην ανατολική Eυρώπη είτε και αλλού δεν συνήλθε ποτέ: πτώση του προσδόκιμου ζωής και του μορφωτικού επιπέδου, κοινωνική εξαθλίωση και παρακμή. Το ισχυρότερο όπλο της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της και ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτυξιακό σχέδιο που επενδύει στην υψηλή ειδίκευση, στη γνώση, την καινοτομία και την ποιότητα και όχι στη φθηνή, ανειδίκευτη εργασία ή την μετανάστευση των νέων ανθρώπων.

 Μας έλεγαν ότι τα μνημόνια θα αντιμετωπίσουν τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις. 5 χρόνια μετά έχουν καταργηθεί μόνο δικαιώματα ενώ έχει γιγαντωθεί η νοοτροπία των “κολλητών” και των “αεριτζήδων”. Υπάρχει άλλη νοοτροπία διοίκησης; Υπάρχει. Η Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής αντιστέκεται στη δήθεν αξιολόγηση που ξεκληρίζει το δημόσιο, αλλά διώχνει τους επίορκους επειδή αυτό επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον. Αυτή είναι η διαφορετική νοοτροπία που χρειάζεται η Ελλάδα και πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι η μοίρα του ελληνικού λαού οι πελατειακές σχέσεις και η αυθαιρεσία. 

 Σε ιστορικές στιγμές τις μεγάλες επιλογές τις κάνει ο λαός με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Για να αξιώσουμε σεβασμό από τους πιστωτές πρέπει πρώτα να έχουμε κατακτήσει τον αυτοσεβασμό μας δηλώνοντας με αποφασιστικότητα ότι αυτή η πολτική που μας καταστρέφει θα σταματήσει. Μια κοινωνία που σέβεται η ίδια πρώτα και κύρια τον εαυτό της είναι μια κοινωνία που έχει ήδη κερδίσει.»

Βιογραφικό

Ο *Ανδρέας Καρίτζης υποψήφιος Βουλευτής Β Αθηνων με τον ΣΥΡΙΖΑ. είναι διπλωματούχος μηχανικός του ΕΜΠ και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι και σήμερα κατοικεί στη Νέα Σμύρνη. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς. Έχει διατελέσει μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Το βιβλίο του “Λογική και Μέθοδος μιας Αριστερής Κυβέρνησης” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νήσος. Συμμετέχει στο Τμήμα Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως οι περισσότεροι/ες έχει κάνει διάφορες δουλειές για να ζήσει και έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι 39 ετών και έχει μια κόρη τεσσάρων ετών.

Στοιχεία επικοινωνίας:

email: [email protected]

blog: karitzis.wordpress.com

facebook: andreas.karitzis

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΙΤΖΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]