Τρόικα: Νέα… παράταση για απολύσεις, παράταση-Έκλεισαν οι 12.500 του Σεπτεμβρίου

Νέα… παράταση στα τρία αιτήματα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την παράταση των δύο μηνών αναφορικά με τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου, της προσμέτρησης στις απολύσεις του Δεκεμβρίου των 800 έως 1000 απομακρύνσεων από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αλλά και των συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές, έβαλε η τρόικα  κατά τη σημερινή συνάντηση στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Εν αναμονή του ραντεβού της Κυριακής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών,  οι εκπρόσωποι των δανειστών μας κατά της σημερινή σχεδόν δίωρη συνάντηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  τόνισαν στον Κ. Μητσοτάκη και την Ε. Χριστοφιλοπούλου ότι οι τελικές τους απαντήσεις θα δοθούν σε νέα συνάντηση τη Δευτέρα.

Ειδικά για το θέμα της παράτασης,  πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνιζαν στην aftodioikisi.gr, ότι δόθηκε το γενικό σχέδιο αναφορικά με τις πηγές (ΟΤΑ, Υγεία, ασφαλιστικά ταμεία), ωστόσο εξηγήθηκε στην τρόικα ότι «δεν προλαβαίνουμε μέχρι το Δεκέμβριο». 

Εγκρίθηκε το κύμα του Σεπτεμβρίου και 2.000 απολύσεις 

Πάντως, οι κύριοι Τόμσεν, Μόρς και Μαζούχ  έδωσαν και την τυπική έγκριση αναφορικά με τους 12.500 «διαθέσιμους» του Σεπτεμβρίου μετά και την ένταξη των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων αλλά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δομών και των νέων οργανογραμμάτων-σχεδίων στελέχωσης για 410.000 υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα έναντι στόχου 400.000.

Επιπλέον, οι δανειστές μας φαίνεται ότι κάνουν δεκτό έχει επιτευχθεί ο ενδιάμεσος στόχος (μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου) για 2.000 απολύσεις αλλά δε είναι σαφές πόσοι είναι από την ΕΡΤ καθώς, όπως είχε πει ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση έχει ήδη απομακρύνει  2.000 από το δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης, 500 για λόγους υγείας και 230 επίορκους.

Παράλληλα, όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην aftodioikisi.gr, δεν έβαλαν στο τραπέζι, τουλάχιστον προς το παρόν, νέες απαιτήσεις αναφορικά τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου, τις 11.000 απολύσεις του 2014 αλλά και για κάποιο νέο κύμα διαθεσιμότητας για τα επόμενα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι στη συζήτηση τέθηκαν επίσης και θέματα ποιοτικών στόχων όπως η μείωση των διοικητικών βαρών, το e-govermant και ο τρόπος ανάδειξης των διευθυντών στο Δημόσιο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!