«Στον αέρα» το κούρεμα των συντάξεων

Εξελίξεις αναφορικά με τις μειώσεις στις συντάξεις φαίνεται πως θα δρομολογηθούν μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς την Τετάρτη κρίνονται στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι περικοπές των συντάξεων σε ένστολους, καθηγητές ΑΕΙ, δικαστές και διευθυντές του ΕΣΥ.

Όπως δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», αν γίνει δεκτή –όπως αναμένεται- η εισήγηση του επιτρόπου, τινάζονται στον αέρα βασικές διατάξεις του Μνημονίου, καθώς ήδη έχουν προηγηθεί οι αποφάσεις του ΣτΕ, για τους μισθούς των ενστόλων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σειρά παίρνουν και οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν στο ΣτΕ οι περικοπές των εφάπαξ.

Την ίδια ώρα το «Έθνος της Κυριακής» κάνει λόγο για δημοσιονομικό κενό  ύψους 1,1 δισ. ευρώ, το οποίο θα προκύψει από την επικείμενη «ακύρωση» των περικοπών για τους εν ενεργεία υπαλλήλους αλλά και τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.

«Κι αυτό καθώς το οικονομικό επιτελείο θα κληθεί όχι μόνο να επιστρέψει αναδρομικά τα ποσά που έκοψε από τον Αύγουστο του 2012, αλλά και να επαναφέρει τις αποδοχές τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Οι τελευταίες μνημονιακές περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων βρίσκονται σε τροχιά πλήρους ανατροπής, καθώς η Δικαιοσύνη τις χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές και αντίθετες προς τις διεθνείς συμβάσεις», αναφέρει ακόμα το δημοσίευμα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΣΤΕ, ΚΟΥΡΕΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!