Στα μισά του δρόμου η εθελοντική κινητικότητα - Πόσους υπαλλήλους αναζητά το ΥΠΕΣ με την τρίτη παράταση - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
6
Μάι
Back

Στα μισά του δρόμου η εθελοντική κινητικότητα – Πόσους υπαλλήλους αναζητά το ΥΠΕΣ με την τρίτη παράταση

Περίπου 1.500 υπαλλήλους αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών για να κλείσει το Πρόγραμμα της εθελοντικής ενδοδημοτικής κινητικότητας που ήδη βρίσκεται στην τρίτη του παράταση.

Κι αυτό γιατί μετά τους 980 υπαλλήλους που εντάχθηκαν στην εθελοντική κινητικότητα κατά της πρώτης φάση του προγράμματος που έληξε στις 5 Μαΐου, δηλαδή, λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου, επί υπουργίας Μιχελάκη, στις δύο παρατάσεις που δόθηκαν από τότε επί υπουργίας Ντινόπουλου (31 Ιουλίου και 29 Αυγούστου), εντάχθηκαν στο πρόγραμμα μόλις περί τους 500.

Λίγο η θερινή ραστώνη, λίγο το γεγονός ότι οι ΟΤΑ βρίσκονταν σε μεταβατική περίοδο καθώς οι νέες δημοτικές Αρχές ανέλαβαν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, ο αριθμός ήταν πολύ μικρός σε σε σχέση με τον στόχο των 2.000. Για το λόγο αυτό το ΥΠΕΣ αποφάσισε να δώσει την τελευταία παράταση με στόχο, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «οι νέες δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις να έχουν τα χρονικά περιθώρια για να εκτιμήσουν τις ανάγκες των φορέων που μόλις ανέλαβαν και να αποφασίσουν για την αποδοχή ή όχι των αιτημάτων των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!