«Πράσινο» στις μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων για υπηρεσιακές ανάγκες

«Πράσινο» φως στις μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων «από δήμο σε νομικά πρόσωπα ή ιδρύματα του ίδιου δήμου, ή σε σύνδεσμο στον οποίο συμμετέχει ο Δήμος ή και αντίστροφα», δίνει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο πραγματοποιούνται αλλαγές στον «Καλλικράτη». Στο νομοσχέδιο το οποίο ψηφίσθηκε χθες από τη Βουλή περιέχεται διάταξη (άρθρο 16) με την οποία δίνεται η δυνατότητα με απόφαση του δημάρχου και μετά από αίτημα του φορέα υποδοχής  για τη διάθεση υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν υπηρεσιακές ανάγκες «για χρονικό διάστημα έως δύο (2) έτη, που μπορεί να παραταθεί για δύο (2) ακόμα έτη εφόσον υφίσταται υπηρεσιακή ανάγκη». Από τις μετακινήσεις αυτές «εξαιρείται το προσωπικό διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών των ΚΕΠ το οποίο μπορεί να μετακινείται με την ίδια διαδικασία σε αντίστοιχη υπηρεσία (ΚΕΠ) εντός του ίδιου δήμου και διέπεται από τις διατάξεις της παρ. 19 του α.12 το ν. 4071/2012».

Να σημειωθεί ότι η αρχική διάταξη την οποία και δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, που τροποποίησε ο υπουργός Εσωτερικών μετά από παρέμβαση του γραμματέα της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, προέβλεπε ότι η μετακίνηση του υπαλλήλου μπορεί να γίνει για 5+5 έτη.

TO ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]