Πόση σύνταξη θα πάρουν δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί (πίνακες)

Σύνταξη με ρήτρα διασφάλισης μισθού παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς οι αποδοχές που λαμβάνονται υπόψη για το ποσό της κύριας και της επικουρικής είναι αυτές που έπαιρναν πριν από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, δηλαδή με τις αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2011.

Η νομοθετημένη αυτή διάταξη προστατεύει  τις συντάξεις από τις μειώσεις που θα προέκυπταν αν υπολογίζονταν με το νέο μισθολόγιο. Ωστόσο, για όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά, οι συντάξεις θα υπολογιστούν με τους μειωμένους μισθούς του νέου μισθολογίου.

Διασώζονται όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το 2010 καθώς υπάρχει νομοθετημένη πρόβλεψη που λέει για μεν τους πολιτικούς υπαλλήλους ότι ακόμη και αν συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015 δεν θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης, ενώ για τους στρατιωτικούς προβλέπεται ότι όσοι έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2014, και πρόκειται να αποστρατευτούν μετά το 2015, δεν θα έχουν αλλαγές στον υπολογισμό της σύνταξης.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες:

  • Εφάπαξ:

  • Ποσά συντάξεων:

  • Επικουρικές συντάξεις:

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΕΦΑΠΑΞ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]