Ποιοι θα πάρουν δώρο Πάσχα – στο τραπέζι σενάριο για μόνιμη επιστροφή

Αστυνομικοί, λιμενικοί, στρατιωτικοί και συνταξιούχοι που παίρνουν από 1.000 ευρώ και κάτω θα είναι οι τυχεροί του φετινού Πάσχα που θα πάρουν δώρο 200 με 300 ευρώ. Συζητείται επίσης μια έκτακτη ενίσχυση για τους δικαστικούς και για κλιμακωτή καταβολή έκτακτου επιδόματος και σε συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη μεγαλύτερη των 1.000 ευρώ. Η κυβερνητική απόφαση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επισήμως αλλά θεωρείται δεδομένη και αφορά τη διανομή του 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος, όπως επιτρέπει το μνημόνιο.
Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει δική του πρόταση για διαχείριση του πλεονάσματος από την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να στηριχθούν οι ασθενέστεροι, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας. Πίεση ασκείται από το ΠΑΣΟΚ και για την οικονομική ενίσχυση των ανέργων.
Τα κυβερνητικά σχέδια αναμένεται να συζητηθούν με την Τρόικα που επιστρέφει τις επόμενες μέρες, ενώ σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικές πηγές, για τον πρωθυπουργό είναι αδιαπραγμάτευτη η αξιοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος για την ενίσχυση πολιτών που δοκιμάστηκαν από την κρίση. Κατά τις ίδιες διαρροές είναι αποφασισμένος να φτάσει ακόμη και σε ρήξη, αν χρειαστεί.
Υπό συζήτηση είναι, εξάλλου, η ανακοίνωση της μόνιμης επιστροφής του δώρου Πάσχα για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων, με σκοπό να επεκτείνεται διαρκώς προς όλο και μεγαλύτερες κατηγορίες πολιτών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!