Ποιοι είναι οι 3.475 υπάλληλοι που επιστρέφουν στο Δημόσιο – Οι αριθμοί ανά υπουργείο

Με τον πιο σαφή τρόπο η νέα κυβέρνηση ξεκαθάρισε την επιλογή της να αποκαταστήσει τους δημόσιους υπαλλήλους που απολύθηκαν στο πλαίσιο μνημονιακών πολιτικών. Σε ανάλογες δηλώσεις προέβησαν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενημερώνοντας για την επαναπρόσληψη όσων οδηγήθηκαν εκτός Δημοσίου μέσω του απαράδεκτου μέτρου της διαθεσιμότητας ή με διαδικασίες που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Ως αποτέλεσμα, αναμένεται να ανακληθούν οι απολύσεις για 3.475 υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να επανέλθουν στο δημόσιο τομέα:

-43 δημοτικοί αστυνομικοί

-507 σχολικοί φύλακες

-75 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης

-2.449 ιατροί του ΕΟΠΥΥ που δεν επέλεξαν να εργαστούν στο ΠΕΔΥ

-165 υπάλληλοι της Πολιτικής Αεροπορίας

– 186 υπάλληλοι υπουργείων

Να σημειωθεί ότι από τους αρχικούς αριθμούς που προσμετρούσε η κυβέρνηση στις απολύσεις, ένα μεγάλο τμήμα δημοσίων υπαλλήλων, είτε επέλεξε τη συνταξιοδότηση, είτε δικαιώθηκε με δικαστικές αποφάσεις και επέστρεψε στις θέσεις που κατείχε.

Βεβαίως, αναμένεται ακόμη να σταματήσει για περίπου 1.800 δημοσίους υπαλλήλους η παραμονή σε διαθεσιμότητα, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται ακόμη στους πίνακες κινητικότητας του ΑΣΕΠ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!