Πλεονάζοντες δήμων: Τέσσερα βήματα πίσω από τον Λ. Γρηγοράκο μπροστά στις αντιδράσεις - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
28
Οκτώβριος
Back

Πλεονάζοντες δήμων: Τέσσερα βήματα πίσω από τον Λ. Γρηγοράκο μπροστά στις αντιδράσεις

Προσπάθεια να αμβλύνει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε τόσο η ίδια η επιστολή του με την οποία “προγράφει” έως 5.000 δημοτικούς υπαλλήλους όσο και ο χειρισμός του θέματος με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, κάνει με διευκρινιστική του δήλωσή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Με αφορμή τη μελέτη που έχει ως αντικείμενο τη στελέχωση των δήμων, η οποία εκπονήθηκε από ομάδα εργασίας του υπουργείου Εσωτερικών ο Λ. Γρηγοράκος διευκρινίζει τα εξής:

•           Δρομολογείται άμεσα η επικαιροποίηση των στοιχείων με τα πρόσφατα δεδομένα  που έχουν προκύψει από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα.

•           Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί την ΚΕΔΕ  και τους εργαζόμενους σε περαιτέρω διαβούλευση για τη μελέτη με την σύσταση κοινής ομάδας εργασίας.

•           Τονίζεται για μία ακόμα φορά ότι  το μοντέλο που θα ακολουθηθεί  είναι αυτό της εθελοντικής (διαδημοτικής) κινητικότητας.

•           Επισημαίνεται τέλος  ότι για  το Υπουργείο Εσωτερικών οι ΟΤΑ αποτελούν το προπύργιο της Κοινωνικής Πρόνοιας και υπό το πρίσμα αυτό οι όποιες αλλαγές δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις συγκεκριμένες δομές.»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!