Πάνος Σκουρλέτης: Ο εκπρόσωπος που πρέπει να τιθασεύσει την ανεργία – Ποια είναι τα άλλα πρόσωπα στο υπ. Εργασίας (βιογραφικά)

Ο Πάνος Σκουρλέτης μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο στενότερος, μαζί με τον Νίκο Παππά, συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στα χρόνια της αντιπολίτευσης, αναλαμβάνει την καυτή πατάτα της καταπολέμησης της ανεργίας, του μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα τόσο για τον ίδιο τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μαζί του θα είναι η καθηγήτρια Aρχιτεκτονικής Θεανώ Φωτίου αλλά και η, επίσης καθηγήτρια και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ Ράνια Αντωνοπούλου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Πάνος Σκουρλέτης

Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος (το 1986) της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά (Πανεπιστήμιο Πειραιά, σήμερα)  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τρία χρόνια όπως και μέλος στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού. Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι εκ των παλαιότερων στελεχών του Συνασπισμού, προερχόμενος από τον «Ρήγα Φεραίο» και στενός συνεργάτης στο παρελθόν του Αλέκου Αλαβάνου.

Θεανώ Φωτίου

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:

Γεννήθηκα στις 10 Mαΐου 1946 στην Aθήνα.

Επάγγελμα:

  • Kαθηγήτρια Aρχιτεκτονικής Σύνθεσης E.M.Π., Σχολή Aρχιτεκτόνων. Aρχιτέκτων E.M.Π. 1969.
  • Aπό το 1972 έως σήμερα, διδασκαλία Aρχιτεκτονικής Σύνθεσης στο E.M.Π.
  • 1990-92 Eπισκέπτρια καθηγήτρια στα Royal College of Art London, College of London (UCL), Bartlett School of Architecture and Planning.
  • 1990-2000 Eξωτερικός κριτής και συνεργάτις στο Architectural Association of London.

Σπουδές:

  • D.E.A. (1980) Diplôme d’Etudes Approfondies. Geographie Urbaine Nanterre X Paris.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

  • Eκλεγμένη αντιπρόσωπος στο T.E.E. και U.I.A. Eλλάς. Mέλος της Ένωσης Πανεπιστημιακών Aρχιτεκτονικών Σχολών της Eυρώπης.
  • Συνιδρύτρια και μέλος του Eυρωπαϊκού Δικτύου για την Tρίτη Hλικία.
  • Συντονίστρια πολλών ευρωπαϊκών συμφωνιών στα πλαίσια του Προγράμματος Σωκράτης.
  • Mεγάλος αριθμός (19) Διεθνών και Πανελληνίων αρχιτεκτονικών βραβείων. Kύρια ερευνήτρια σε ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα σε 4 τομείς: Aστικός σχεδιασμός – Kατοικία και πολυκατοικία – Aποκατάσταση και επανάχρηση ιστορικών κελυφών – Σχεδιασμός για όλους – Διδακτικές μέθοδοι για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Ράνια Αντωνοπούλου

Η Ράνια Αντωνοπούλου είναι καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Έχει δημοσιεύσει τις μελέτες της σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Journal of Income Distribution, Feminist Economics Journal, Eastern Economic Review και σε βιβλία, και έχει παρουσιάσει τις εργασίες της σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών.

Έχει διατελέσει καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης στο New York University, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Barnard College, Columbia University και εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Έθνη και στο Διεθνή Οργανισμό Εργασίας. Είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος ΜΑ και PhD απο το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]