Μονιμοποιούνται οι 40.000 ΙΔΑΧ του Δημοσίου – Η δέσμευση και το χρονοδιάγραμμα Κατρούγκαλου

Μέσω επόμενου νομοσχεδίου της κυβέρνησης πρόκειται να μονιμοποιηθούν οι περίπου 40.000 ΙΔΑΧ του Δημοσίου. Η σχετική ρύθμιση που τελικά αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο πρόκειται να κατατεθεί σε επόμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η δέσμευση αυτή αναλήφθηκε και από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο. Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύθηκε ότι θα φέρει σε επόμενο νομοσχέδιο και τη ρύθμιση, που επίσης αφαιρέθηκε από το υπό συζήτηση σ/ν, για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Όπως τόνισε κ. Κατρούγκαλος  «τα δύο μείζονα θέματα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ενιαίας και μόνιμης θέσης εργασίας στο δημόσιο με την κατάργηση του θεσμού των ΙΔΑΧ και την εξομοίωση των ΙΔΑΧ με δημοσίους υπαλλήλους, αποτελούν δέσμευσή μας που θα έρθουν με τα επόμενα νομοσχέδια. Εγώ θα ήθελα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις να είχαν μείνει και σε αυτό το νομοσχέδιο. Η ΑΔΕΔΥ το ζήτησε και επειδή δεν ήταν για μεγάλο χρόνο ανηρτημένο στη διαβούλευση δέχτηκα το αίτημα αυτό, περιμένω όμως προτάσεις, ώστε να μπορέσουμε να τις έχουμε ει δυνατόν και στο επόμενο νομοσχέδιο», κατέληξε ο υπουργός.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΙΔΑΧ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!