Κ. Μητσοτάκης: Βάζουμε τέλος στην επετηρίδα στο Δημόσιο

Να βάλει τέλος στην επετηρίδα για τις προαγωγές στο Δημόσιο θέτει ως στόχο του νομοσχεδίου για το νέο τρόπο επιλογής διευθυντικών στελεχών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης . «Έχουμε πολλούς άξιους ανθρώπους στη Δημόσια Διοίκηση, πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι θα πρέπει να ξεφύγουν από την παραδοσιακή έννοια της επετηρίδας ή της μοριοδότησης, η οποία πολύ συχνά τους κρατάει δέσμιους», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

Και εξηγεί: «Όπως εφαρμοζόταν μέχρι στιγμής η διαδικασία προαγωγής στο Δημόσιο για τις διευθυντικές θέσεις, πρώτο ρόλο έπαιζε μια τυπική διαδικασία μοριοδότησης η οποία προέτασσε την αντικειμενικότητα και όχι την αξιοκρατία. Αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία από το Νόμο Ραγκούση, ο οποίος, βέβαια, ποτέ δεν εφαρμόστηκε στην πράξη και να προχωρήσουμε σε μία ουσιαστική αναθεώρηση του τρόπου επιλογής γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών», προσθέτει.

Ο κ. Μητσοτάκης, επίσης, επαναλαμβάνει ότι οι 12.500 διαθέσιμοι του 2014 θα προέλθουν κατά βάση από τον ΕΟΠΥΥ και από τους δήμους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ, ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!