Η εγκύκλιος Κατρούγκαλου για την επαναπρόσληψη των απολυμένων του Δημοσίου – Μέχρι 21 Μαΐου οι αιτήσεις

Δόθηκε στη δημοσιότητα η εφαρμοστική εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις διατάξεις του Ν. 4325/2015 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 47 ), που αφορά στην επαναφορά προσωπικού, απολυμένων και διαθεσίμων (διοικητικών ΑΕΙ, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών, καθηγητών ΔΕ κτλ.), καθώς και στην επανασύσταση κλάδων και ειδικοτήτων (Δημοτικής Αστυνομίας, ΕΠΑΛ κτλ.).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο το προσωπικό που υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και στο οποίο δίνεται η δυνατότητα επαναφοράς είτε στις θέσεις που κατείχε είτε σε συνιστώμενες προσωποπαγείς, διατηρεί παράλληλα το δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων με εθελοντική κινητικότητα μέσω της Πρόσκλησης του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία θα εκδοθεί, μετά από 15 ημέρες από την δημοσίευση του νόμου.

Συνεπώς, το προσωπικό που θα επιστρέψει είτε στην παλαιά του θέση είτε σε προσωποπαγείς θέσεις, εφόσον μεταγενέστερα υποβάλει αίτηση και επιλεγεί σε θέση κινητικότητας, θα τοποθετηθεί οριστικά στην τελευταία.

Το σύνολο του προσωπικού που επανέρχεται, κατατάσσεται στο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχε κατά την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα ή καταγγέλθηκε η εργασιακή του σχέση.

Ως κρίσιμη προθεσμία για τη διαδικασία επαναφοράς ορίστηκε η 21η Μαΐου 2015.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!