Γρηγοράκος: Επιβεβαιώνει τις αλλαγές στις εκλογές ΟΤΑ – Θα γίνουν μέχρι τέλος του χρόνου

Στην επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει στις αλλαγές στον εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου του 2014 προχώρησε με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο (προερχόμενος από το συγκυβερνών κόμμα) αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Μιλώντας στη σύσκεψη με θέμα «Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στις νέες προκλήσεις-Προβλήματα και προοπτικές»  στη Λάρισα ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν αποσαφηνιστεί οι προωθούμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει μία συνολικότερη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος.

Να σημειωθεί ότι τη συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο είχε επιβεβαιώσει και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στη συνέντευξή του στο mega.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο δημόσιο τομέα ο υπουργός εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική ενός νέου κύματος διαθεσιμοτήτων ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σημειώνοντας πάντως την απόφαση της κυβέρνησης να κινηθεί στην κατεύθυνση της κινητικότητας μετά από αξιολόγηση του προσωπικού.

Παράλληλα ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύθηκε ότι θα αποδοθεί στους δήμους μέρος των παρακρατηθέντων πόρων μετά από συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ενώ συμφώνησε με το αίτημα των δημάρχων για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η αποκέντρωση του κράτους.

Όσον αφορά στα οικονομικά προβλήματα πολλών δήμων της χώρας, ο υπουργός ανέφερε πως οι περιφέρειες και οι μεσαίοι δήμοι έχουν διαχειρίσιμα χρέη και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους μικρούς και τους μεγάλους δήμους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ, ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!