Επίορκοι: Ζει και βασιλεύει η ατιμωρησία στο Δημόσιο - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
13
Μάι
Back

Επίορκοι: Ζει και βασιλεύει η ατιμωρησία στο Δημόσιο

Επί πέντε ολόκληρα χρόνια δεν πάτησε το πόδι του στην δουλειά και ο μισθός του έμπαινε κανονικά κάθε μήνα στον λογαριασμό του!

Πρόκειται για έναν υπάλληλο του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Ελλάδα ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή της κοπάνας καθώς απουσίασε από τα καθήκοντά του από την 1η Δεκεμβρίου του 2006 ως και τις 9 Νοεμβρίου του 2011 χωρίς να ενημερώσει καν τους προϊσταμένους του ή να προσκομίσει κάποιο δικαιολογητικό ενώ το ίδιο διάστημα έβγαζε και δεύτερο μηνιάτικο δουλεύοντας στην καφετέρια της αδελφής του! Ωστόσο το πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε ποινή στέρησης αποδοχών για μόλις 3 μήνες!

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της Ελένης Λαζάρου στο mega είναι η πιο τρανταχτή αλλά όχι και η μοναδική περίπτωση επίορκου υπαλλήλου, όπως προέκυψε από την έρευνα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Στα μαλακά με ποινή στέρησης αποδοχών 3 μηνών έπεσε και γιατρός του ΕΣΥ σε κέντρο Υγείας που συνταγογραφούσε παράνομα φάρμακα σε δεκάδες ασθενείς που δεν τα χρειαζόταν και εντοπίστηκε από τους επιθεωρητές του ΟΓΑ.

Το ίδιο και υπάλληλος της διεύθυνσης μεταφορών στην περιφέρεια της Κρήτης που υπηρετεί στην υπηρεσία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης ο οποίος άφηνε άσχετα άτομα να εξετάζονται στην θέση των υποψηφίων οδηγών ο οποίος τιμωρήθηκε μόνο με παύση 6 μηνών.

Την ίδια ώρα καμία ποινή δεν επιβλήθηκε σε 3 υπαλλήλους του ΟΣΕ που ευθύνονται για τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας αλλά και σε γιατρό του ΕΣΥ (διευθυντή κλινικής στην Βόρεια Ελλάδα) ο οποίος παράλληλα με την δουλειά του σο νοσοκομείο απασχολούνταν παράλληλα και σε Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!