Εκτός ΑΣΕΠ η επαναπρόσληψη των απολυμένων του Δημοσίου – Γιατί το ΥΔΜΗΔ παρακάμπτει την Ανεξάρτητη Αρχή

Δεν θα συμμετέχει το ΑΣΕΠ στη διαδικασία επαναπρόσληψης των 3.900 υπαλλήλων που είτε απολύθηκαν είτε τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και επρόκειτο να απολυθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέληξε σε αυτή την απόφαση προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, καθώς  εφόσον η μεγάλη πλειοψηφία των 3.900 υπαλλήλων θα επιστρέψουν στις αρχικές τους, ενώ και η μικρή μειοψηφία θα τοποθετηθεί εθελοντικά σε κενές θέσεις, θεωρεί ότι δεν απαιτείται η συμμετοχή της Ανεξάρτητης Αρχής.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα είχε υπάρξει σύγκρουση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου και του ΑΣΕΠ όταν παρότι ο υπουργός είχε ζητήσει από το Ανεξάρτητη Αρχή να παγώσει η διαδικασία κινητικότητας μέχρι να εκδοθεί η νομοθετική ρύθμιση για την επαναπρόσληψης των απολυμένων και «διαθέσιμων», το ΑΣΕΠ προχώρησε σε έκδοση πινάκων διάθεσης «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών τεχνικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ). Αποτέλεσμα, ο κ. Κατρούγκαλος να δημοσιοποιήσει αυτή του την απόφαση και μία λιτή ανακοίνωση να δηλώσει ότι «σε συνέχεια της έκδοσης από το ΑΣΕΠ την 25η Φεβρουαρίου 2015 πινάκων διάθεσης προσωπικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι κάθε περαιτέρω σχετική διαδικασία αρμοδιότητας της διοίκησης αναστέλλεται, ενόψει επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΣΕΠ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!