Δημόσιο: Τι θα γίνει με κινητικότητα, προσλήψεις και αξιολόγηση - Διευκρινίσεις Βερναρδάκη για τα επόμενα βήματα - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
18
Ιανουάριος
Back

Δημόσιο: Τι θα γίνει με κινητικότητα, προσλήψεις και αξιολόγηση – Διευκρινίσεις Βερναρδάκη για τα επόμενα βήματα

Σε μετακινήσεις εξπρές σε υγεία, παιδεία μέσω κινητικότητας πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως είπε κατά τη διάρκεια σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης «εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, θα μπορούσαν να γίνουν  χωρίς υπογραφή από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά μόνο από τα εμπλεκόμενα, πχ Υγείας και Παιδείας». Σύμφωνα με τον υπουργό η κινητικότητα η οποία θα θεσμοθετηθεί με νομοσχέδιο που θα φέρει το επόμενο διάστημα στη Βουλή το υπουργείου, θα είναι σε εθελοντική βάση, δηλαδή, με τη σύμφωνη γνώμη του υπαλλήλου αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, εφόσον τα κενά δεν συμπληρώνονται, ειδικά για την υγεία και την παιδεία, τότε θα είναι και υποχρεωτικές.

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό για την εφαρμογή της κινητικότητας και τον εξορθολογισμό της κατανομής του προσωπικού πρόκειται να δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων στην οποία οι φορείς θα καταγράφουν τα κενά προσωπικού που έχουν και μετά αφού δίνεται το πράσινο φως από το ΑΣΕΠ αναφορικά με τα κριτήρια, θα προχωράει η μετακίνηση του υπαλλήλους. Στόχος, όπως είπε ο κ. Βερναρδάκης, είναι αυτή τη φορά η κινητικότητα να γίνει με βάση την ειδικότητα και τα οργανογράμματα των φορέων. Πρόσθεσε πάντως, ότι κενά θα καλυφθούν και με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Μάλιστα, έκανε λόγο για 2.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα γίνουν έως το τέλος του χρόνου εκ των οποίων 1.000 με 1.500 από τους επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν εξαγγελθεί 4.500 προσλήψεις στην υγεία.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και την επιλογή προϊσταμένων,  ο κ. Βερναρδάκης που είχε αναρτηθεί στο opengov από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι τις παρατηρήσεις που έγιναν στη δημόσια διαβούλευση, θα κατατεθεί στη Βουλή χωρίς μεγάλες αλλαγές.

Να σημειωθεί ότι στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Βερναρδάκης είχε μιλήσει για οκτώ αλλαγές για τους δημοσίους υπαλλήλους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!