Διαθεσιμότητα ΑΕΙ: Στο ΑΣΕΠ τα ονόματα, θέμα ημερών η επιλογή των 1.349

Τα 1.349 ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ που πρέπει να γραφτούν στη λίστα της διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου (των πρώτων 12.500 υπαλλήλων) δεν έχουν ακόμη επιλεγεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των απογραφέντων έχουν σταλεί από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΣΕΠ προκειμένου να επιλέξει αυτούς που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Κυβερνητικές πηγές «δείχνουν» προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο σημειώνοντας ότι θα πρέπει η εκκρεμότητα να έχει αρθεί μέχρι την άφιξη εδώ των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας, την επόμενη εβδομάδα (εκτός μεγάλου απροόπτου). Και δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την καθυστέρηση, που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα. Ανάλογη δυσφορία εκπέμπεται και από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπου συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μιλούν για αδικαιολόγητη κωλυσιεργία, θυμίζοντας επίσης ότι για τους 286 υπαλλήλους που αρνήθηκαν να απογραφούν προβλέπεται κύρωση (αναγκαστική αργία ή παύση) που ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τον υπουργό Παιδείας δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Ο ίδιος απηύθυνε χθες έκκληση στους πρυτάνεις να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, ενώ είχε συνάντηση με τους πρυτάνεις του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ.

Στο μεταξύ, θολό παραμένει το τοπίο σε σχέση με τη μισθοδοσία των απεργών-διοικητικών υπαλλήλων, που ως τώρα γινόταν κανονικά. Μετά την παρέμβαση εισαγγελέα, το σκηνικό έχει αλλάξει. Ωστόσο, είναι προφανές ότι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΑΕΙ δημιουργεί προβληματισμό στην κυβέρνηση. Και σε τέτοιες περιπτώσεις ο εκνευρισμός εκτονώνεται στην αναζήτηση υπαιτίων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!