Αποσύρθηκε και επανέρχεται με αλλαγές ο αντι-Καλλικράτης

Στην (σιωπηρή) απόσυρση του νομοσχεδίου με το οποίο επιχειρεί μεταξύ άλλων να αλλάξει το χάρτη του Καλλικράτη έχει προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αποκαλούμενος και  Αντι –Καλλικράτης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς τις ψήφους του οποίου δεν περνάει στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης αναγκάστηκε να τον αποσύρει προκειμένου να προχωρήσει σε νέα επεξεργασία του.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το νομοσχέδιο που είχε σταλεί στην ΚΕΔΕ από την περασμένη εβδομάδα, αν και είχε αρχικά προγραμματιστεί, δεν πρόκειται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, καθώς   την περασμένη Δευτέρα οι δήμαρχοι ειδοποιήθηκαν ότι «δεν ισχύει» το κείμενο που τους στάλθηκε και θα πρέπει να περιμένουν νέο.

Τι προέβλεπε ο αντι-Καλλικράτης

Υπενθυμίζεται ότι ο αντι-Καλλικράτης προέβλεπε:

-Το «σπάσιμο» της Λέσβου σε τέσσερις δήμους

-Το «σπάσιμο» της Κέρκυρας σε τρεις

-Τη μετακίνηση δημοτικών ενοτήτων Δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων σε όμορους δήμους αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσής τους σε κάποια άλλη ενότητα.

-Τη ρύθμιση των χρεών των ιδιωτών στους δήμους που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr

Ποιες είναι οι αλλαγές

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο νέο αντι-Καλλικράτη πιθανότατα θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

-Το «σπάσιμο» της Ρόδου που ζητάει το ΠΑΣΟΚ

-Θεσμικές βελτιώσεις για τη λειτουργία των δήμων που έχει ζητήσει η ΚΕΔΕ αλλά δεν είχαν περιληφθεί στο αρχικό κείμενο

Παράλληλα,  συζήτηση έχει ανοίξει, μετά και τις τοπικές αντιδράσεις, αν θα πρέπει να προχωρήσει η κατάτμηση της Κέρκυρας προκειμένου, όπως λέει το ΠΑΣΟΚ, «να γίνει το χατίρι του Ν. Δένδια» αλλά και στο θέμα της μετακίνησης δημοτικών ενοτήτων Δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων σε όμορους δήμους, καθώς δήμαρχοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για μετακινήσεις δημοτικών ενοτήτων και σε μικρότερους δήμους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΕΔΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΑΠΟΣΥΡΣΗ, ΑΝΤΙΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!