Α. Τσίπρας: «Πόρτα» συνεργασίας με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ΟΤΑ - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
4
Ιανουάριος
Back

Α. Τσίπρας: «Πόρτα» συνεργασίας με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ΟΤΑ

«Πόρτα» συνεργασίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τους βουλευτές που θα «αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας», αναφερόμενος, μάλιστα, ονομαστικά στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, ανοίγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής».

Επιβεβαιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr τόσο για τη Θ. Τζάκρη (Δ. Εορδαίας) όσο και για τους Κ. Σκανδαλίδη (Π. Νοτίου Αιγαίου) και Μ. Κασσή (Π. Ηπείρου), και καθιστώντας σαφές ότι από τις τρεις “γραμμές” επιλέγει τη διεύρυνση προς την πλευρά των πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και όχι το «κλείσιμο» και την «καθαρότητα» του κόμματος ή τα ανοίγματα προς ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγάγει τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές ως ορόσημο σημαντικών πολιτικών εξελίξεων: «Ακόμη κι αν αντέξουν μέχρι τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, το μήνυμα που θα πάρουν από εκεί δεν θα τους επιτρέψει να παραμείνουν ούτε μέρα παραπάνω. Ίσως η απόλυτη επίγνωση αυτού του κινδύνου για την κυβέρνηση, να είναι ο καταλύτης εξελίξεων πριν τις ευρωεκλογές», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.  Και προσθέτει: «Το αποτέλεσμα αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πρέπει να είναι ένα συντριπτικά μήνυμα ότι η πολιτική των Μνημονίων έχει καταδικαστεί οριστικά στη συνείδηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.»

«Κάλεσμα» σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο «πρότυπο» της Θ. Τζάκρη

Αναφορικά με τη συνεργασία με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νίκου Παπαδημητρίου που του ζητά να σχολιάσει τις διαφοροποιήσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας τονίζει χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία. Είναι προφανές ότι η στρατηγική της υποταγής στην τρόικα έχει όρια. Δεν πείθει πια κανέναν. Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές του καλούνται να είναι όχι μνημονιακοί αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Δεν είναι εύκολο. Γιατί εκτός του αισθήματος της κομματικής επιβίωσης υπάρχει και αυτό της πολιτικής αξιοπρέπειας», αναφέρει ο κ. Τσίπρας. Και, στην ουσία, απευθύνει «κάλεσμα» προς τους διαφωνούντες, φέρνοντας ως παραδειγμα την Θ. Τζάκρη: «Σε κάθε περίπτωση όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».

Πρέπει να ανοίξουμε τι οργανώσεις μας

Σε συνέχεια του «καλέσματος» στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά και για τη γενικότερη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές , δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διεύρυνση του κόμματος αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς το γεγονός ότι οι πολίτες δύσκολα πηγαίνουν στις κομματικές εκδηλώσεις: «Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία. Πρέπει στις τοπικές κοινωνίες να αποτυπωθεί η ανάγκη για μια εναλλακτική αυτοδιοικητική πολιτική μέσα από αξιόπιστες συμμαχίες και ριζοσπαστικά προγράμματα. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να σταλεί ένα συνολικό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής των Μνημονίων και των δυνάμεων που την υπηρετούν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Και συνεχίζει αποτυπώνοντας τη στρατηγική για τη διεύρυνση: «Άρα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να στηριχθούν και να οργανωθούν αυτοδιοικητικές κινήσεις που θα διεκδικήσουν τη νίκη. Πρέπει να ανοίξουμε τις οργανώσεις μας και να αγκαλιάσουμε κόσμο που ακόμη και πριν ένα χρόνο φοβήθηκε και δεν έκανε το βήμα να μας ψηφίσει.  Ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση και δεν θα ανακόψει ρυθμούς μέχρι την τελευταία στιγμή. Το αποτέλεσμα αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πρέπει να είναι ένα συντριπτικά μήνυμα ότι η πολιτική των Μνημονίων έχει καταδικαστεί οριστικά στη συνείδηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.»           

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!