Ξανθός: Προσλήψεις 300 μόνιμων υπαλλήλων στην ψυχική υγεία

Τριακόσιεις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν θέσεις στην ψυχική υγεία, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο 2ο Mental Conference.

Ο υπουργός εξήγγειλε ότι το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμση βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και εκτιμάται ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου, θα κατατεθεί στην Βουλή. Ήδη ένα μεγάλο μέρος των προσλήψεων έχει ολοκληρωθεί και ακολουθούν κι άλλες μέσω ΑΣΕΠ, όπως σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Ξανθό, πρώτη προτεραιότητα θα είναι η διοικητική αλλαγή στις δομές ψυχικής υγείας, με την δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν.

Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση, επεσήμανε, ότι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα έλλειψης πόρων και η χρηματοδότηση των δομών και των αντίστοιχων ΜΚΟ γίνεται πλέον από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.Το νέο σχέδιο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, περιλαμβάνει πολλές μεταρρυθμίσεις.Μεταξύ αυτών είναι:

– Το ψυχιατρικό νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού θα μεταφερθεί στο ΕΣΥ

– Προτεραιότητα σε υπηρεσίες παιδιών και εφήβων

– Νέες δομές για την Τρίτη Ηλικία

– Δημιουργία 12 Περιφερειακών Διοικήσεων Τομέων Ψυχικής Υγείας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ληπτών και των οικογενειών τους.

– Συγκρότηση Επιτροπών Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Ψυχικής Υγείας σε κάθε Τομέα Ψυχικής Υγείας.

– Αναδιοργάνωση των Τομέων Ψυχικής Υγείας με στόχο την τομεοποιημένη λειτουργία, κυρίως στην Αττική όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ, 300 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΨΘΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!