Τις 8.500 θα φτάσουν φέτος οι προσλήψεις στον τομέα της ειδικής αγωγής

Τις 8.500 θα φτάσουν συνολικά οι προσλήψεις στον τομέα της ειδικής αγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, στο πλαίσιο απάντησης επίκαιρης ερώτησης που έθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι «το κομμάτι που αφορά την ειδική αγωγή είναι ευαίσθητο θέμα που πρέπει να προσεγγίζουμε με προσοχή γι΄ αυτό και αποτελεί θέμα πρώτης γραμμής στο υπουργείο», και ενημέρωσε τον βουλευτή ότι από τον Σεπτέμβριο υπάρχει πολύ μεγάλη κάλυψη σε όλες τις περιφέρειες.

«Δεν θα ακούσετε ποτέ από το στόμα μου ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι φέτος το υπουργείο έχει δρομολογήσει 6.550 προσλήψεις σε σχολεία ειδικής αγωγής.

Οι προσλήψεις αυτές μαζί με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα φτάσουν συνολικά στις 8.500. Από τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν ήδη γίνει 4.008 προσλήψεις. Τα αντίστοιχα περσινά αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι τον περασμένο Απρίλιο είχαν γίνει 3.467 προσλήψεις. Φέτος γίνονται 2.430 περισσότερες προσλήψεις, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη κάλυψη στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Για παράλληλη στήριξη έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις 2.100 εκπαιδευτικών, με 1.466 από αυτούς στα σχολεία ήδη από τις 30 Σεπτεμβρίου.

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!