Σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ με 13.000 προσλήψεις

Οι προσλήψεις για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, ο διαγωνισμός για την προμήθεια των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, αλλά και η παραγωγή φαρμάκων στην Ελλάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, των γενικών γραμματέων Δημόσιας Υγείας και Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Γιάννη Μπασκόζου και Αλέξη Χαρίτση, αντίστοιχα, καθώς και του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ Γεώργιου Ιωαννίδη, ο κ. Κουρουμπλής τους ενημέρωσε για την πρόταση που έχει ήδη υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για την υποστήριξη του συστήματος παροχής δημόσιων υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσλήψεις 13.000 επαγγελματιών υγείας, οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέσω εξειδικευμένων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, θα είναι για 6 χρόνια και αφορούν 24μηνες συμβάσεις  απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

Αναφερόμενος στο θέμα της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με 186 νέα ασθενοφόρα, ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι πρόκειται για έναν διαγωνισμό που ενώ εκκρεμεί εδώ και 7 χρόνια, έχει κατοχυρωθεί η προμήθεια των 90 οχημάτων. Για τα υπόλοιπα 96, που είναι σε εξέλιξη η επαναδιαπραγμάτευση επί των τιμών τους, υπογραμμίστηκε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη η ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μέχρι τα τέλη του 2015.

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι, τόσο η πρόταση του Υπουργείου Υγείας προς την Κομισιόν, όσο και το θέμα του διαγωνισμού των ασθενοφόρων θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχη.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΣΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!