Συνεχίζονται τα προβλήματα πρόσβασης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (καταγγελίες)

Συνεχίζονται, αν και με μικρότερη ένταση, τα προβλήματα στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, αφού η ανάρτηση πολλών προκηρύξεων για χιλιάδες θέσεις εργασίας έχει προκαλέσει το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών που θέλουν να προχωρήσουν στην συμπλήρωση των ηλεκτρονικών δηλώσεων. Χτες εξάλλου δημοσιεύτηκε και νέα προκήρυξη για 404 μόνιμες θέσεις στα δικαστήρια.

Όπως μας αναφέρουν, αναγνώστες της aftodioikisis.gr, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πρόσβαση τους, στην ιστοσελίδα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις όπως δηλώνουν, παρότι μπαίνουν στο site, είναι «πολύ δύσκολη η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής της αίτησης».

Μάλιστα, υπάρχουν και πολίτες που σημειώνουν ότι αν συνεχιστούν τα τεχνικά προβλήματα «η παράταση που δόθηκε μπορεί να είναι και άνευ σημασίας».

Πάντως στο ΑΣΕΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να ανταποκριθούν πλήρως τα συστήματα στην μεγάλη επισκεψιμότητα, η οποία κάποιες χρονικές στιγμές της μέρας χτυπάει «κόκκινο».

Υπενθυμίζουμε ότι το ηλεκτρονικό σκέλος της αίτησης είναι απαραίτητο πριν τα επόμενα στάδια της υποβολής του αιτήματος. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η συμμετοχή στο διαγωνισμό και με την αποστολή υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ.

Καταγγελίες e-αναγνωστών

Όπως καταγγέλουν e-αναγνώστες της ιστοσελίδας, προσπαθούν από την περασμένη Τετάρτη να μπουν στο asep.gr, ώστε να δουν τις λεπτομέρειες της προκήρυξης και να στείλουν το αίτημά τους.

Ωστόσο η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ ή υπολειτουργεί. Διαμαρτύρονται ότι είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι εκτός διαγωνισμού. Σταχυολογούμε ορισμένες από τις καταγγελίες (τα ονόματα των e-αναγνωστών είναι στα διάθεση της ιστοσελίδας):

Πρώτη καταγγελία: Εργάστηκα από τις 01:00 π.μ. ξημερώματα Τρίτης (24-01-2017), προς Τετάρτη (25-01-2017) μέχρι τις 04:00 π.μ., περνώντας με μεγάλη δυσκολία (μεγάλη καθυστέρηση για να αποδεχθεί η ιστοσελίδα την κάθε μία ξεχωριστή από τις 11 διαφορετικές καταχωρήσεις της κάθε μίας ξεχωριστής εμπειρίας, μεγάλη καθυστέρηση στο «ανέβασμα» των «επισυναπτόμενων» αρχείων, ανά πολύ μικρά χρονικά διαστήματα ζητάει ανανέωση του χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδα, αιφνιδιαστικές απαιτήσεις από την ιστοσελίδα για επανασύνδεση του χρήστη με εισαγωγή εκ νέου των κωδικών του χρήστη πριν προλάβει ο χρήστης να «σώσει» τις εισαγωγές του οπότε αναγκάζεται να ξανακάνει την εισαγωγή από την αρχή, μεγάλη καθυστέρηση στην εισαγωγή νέου πεδίου καταχώρησης ξεχωριστής εμπειρίας, κλπ.) μέρος της εμπειρία μου στο «Μητρώο» μου στο «Α.Σ.Ε.Π.», και από τις 04:00 π.μ. μέχρι τις 05:00 π.μ. η κατάσταση σταδιακά έγινε αφόρητη (στο τελευταίο αυτό χρονικό διάστημα κατάφερα να κάνω μόνο μία καταχώρηση εμπειρίας) και από έκτοτε ενώ ενίοτε «μπαίνω» μεν στην βασική ιστοσελίδα του «Α.Σ.Ε.Π.», είναι όμως αδύνατο να προχωρήσω περαιτέρω διότι πατάω «Είσοδος Μέλους» και η οθόνη παραμένει λευκή επ’ άπειρον.

Δεν υπάρχει κάποια αναφορά, επί του παρόντος, του ιστότοπου του «Α.Σ.Ε.Π.» που αναφέρει ότι εκτελούνται εργασίες συντήρησης.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθειά σας και τις όποιες ενέργειές σας και συνεισφορά ας για την επίλυση του προβλήματος το οποίο έχει μεταβληθεί σε μαρτύριο.

Σημειωτέον ότι δεν έχω ξεκολλήσει από τον υπολογιστή, προσπαθώντας, από το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου (21-01-2017) με εξαίρεση τις ώρες εργασίας μου στην Υπηρεσία που απασχολούμαι.

Το άκρως απογοητευτικό είναι ότι και κατά την διάρκεια της νύχτας η ιστοσελίδα είναι εξαιρετικά δυσκίνητη.

Δεύτερη: Προσπαθώ να υποβάλλω την ηλ αιτησή μου από τις 18 Γενάρη για την προκήρυξη 7κ/2016

Έχουμε 25 πλέον, και ακόμα και μετά την παράταση που δόθηκε για τις άλλες 2 προκηρύξεις, δεν υπάρχει κάποια καλυτέρευση στο σύστημα, θα μπορούσα να πω πως είναι ακόμα πιο προβληματικό

Ελπίζω να δοθεί σύντομα κάποια λύση γιατί είναι άδικο παιδιά με πτυχία και προσόντα να μείνουμε έξω λόγω αυτής της κατάστασης
Ευχαριστώ πολύ 
Τρίτη: Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ παραμένει αδύνατη. Η παράταση που δόθηκε είναι άνευ σημασίας εάν τα τεχνικά προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται.
Τέταρτη – Επιτίθεται και στην aftodioikisi.gr (χωρίς να κατανοούμε την αιτία, αφού εμείς καταγράφουμε τα γεγονότα): Καλά μας δουλεύετε; Από τις 9:05 και μετά, τα πράγματα δείχνουν καλύτερα και η ιστοσελίδα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά αν και με μικροκαθυστερήσεις…
Οκτώ ημέρες προσπαθούμε εγώ και δεκάδες γνωστοί μου να εισέλθουμε καθ’ όλες τις ώρες της ημέρας και δεν το κατάφερε κανένας ποτέ και εσείς γράφετε αυτό εδώ; Να περάσουμε από τα γραφεία σας όλοι να συμπληρώσουμε τις αιτήσεις και ας είναι και λίγο αργό το σύστημα… Μπράβο σας πάντως εκτελείτε ορθά την κυβερνητική προπαγάνδα.. Α και για ποιο λόγο έχετε βάλει screenshot από τις αποτυχημένες προσπάθειες εισόδου και δεν βάλατε από την επιτυχημένη;
Πέμπτη: Είμαι καθηγήτρια Πληροφορικής και  προσπάθησα να βοηθήσω πτυχιούχο, πρώην φοιτήrρια του τμήματος που διδάσκω,  να συμπληρώσει την αίτηση του ΑΣΕΠ. Επίσης ενημερώθηκα και από άλλα παιδιά που τέλειωσαν τις σπουδές τους και προσπάθησαν να υποβάλουν αίτηση. Μου ζητούν βοήθεια αλλά δε μπορώ να κάνω τίποτα. Η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ δεν λειτουργεί καθόλου. Έχουν εξοντωθεί οι υποψήφιοι πριν ξεκινήσουν καν…. Αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα που λειτουργούσε έβγαζε συνεχώς μηνύματα λάθους ή κολλούσε ή δε σε άφηνε να μπεις ή έβγαζε λευκή οθόνη…. όποτε τίποτα ουσιαστικά δεν μπορούσες να κάνεις. Και στα μηνύματα που έστελναν οι υποψήφιοι στον ΑΣΕΠ  και ενώ δίνουν αναλυτική περιγραφή ταυ προβλήματος που αντιμετωπίζουν,  απλά τους απαντούν και τους  πληροφορούν ότι θα υπάρξει παράταση. Καμμιά σημασία δεν έχει όμως η παράταση αν το σύστημα δεν λειτουργήσει. Σας παρακαλούμε, κάντε ό,τι μπορείτε να βοηθήσετε τους υποψήφιους. Είναι τουλάχιστον  σκληρό να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο από την πολιτεία.

Έκτη: «Θα ήθελα να καταγγείλω και πάλι την αδυναμία του συστήματος. Από τεχνικής πλευράς αντί να διορθώσουν το σύστημα να μπορεί να ανταπεξέλθει σε περισσότερους χρήστες, κάνουν έλεγχο στον όγκο φορτίου και προωθούν τους χρήστες σε σελίδα σφάλματος-ενημέρωσης για την αδυναμία του συστήματος.  Οπότε είτε το σύστημα είναι εκτός λειτουργίας είτε μας προωθεί σε αυτό το μήνυμα είναι το ίδιο πράγμα.  Απλά με αυτόν τον τρόπο θα μας που ότι το σύστημα λειτουργεί απλά έχει πολύ κόσμο».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΕΠ, ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!