ουρά-3κ-¨μπλόκο-θεσμών-στην-μεγάλη-382016
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ | 24.07.2020 | 23:59

“Ουρά” 3Κ: ¨Μπλόκο” θεσμών στην μεγάλη προκήρυξη

Στους θεσμούς «κολλάει» η λεγόμενη «ουρά» της 3Κ ή 3Κplus για 2.000 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η «Εργατική Αντεπίθεση», εκπρόσωποι της οποίας συναντήθηκαν χθες με τον κ. Παπαστεργίου, «η … «βόμβα»  έπεσε στο τέλος όταν αξιώσαμε, από τον ίδιο, να πιεστεί το Υπουργείο Εσωτερικών για  να εκδοθεί η περιβόητη προκήρυξη , «ουρά» της 3Κ. Μας ενημέρωσε ότι, όπως τον διαβεβαίωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματέας  κ. Βιβή Χαραλαμπογιαννη, « οι δανειστές (άλλως θεσμοί) δεν επιτρέπουν την συνέχιση της διαδικασίας έκδοση αυτής, ελέω συμβασιούχων και μη…απόλυσης αυτών !!!», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, όπως έγραψε χθες η aftodioikisi.gr, υποστήριξε ότι όσες συμβάσεις είναι ενεργές έως 13 Σεπτεμβρίου, μπορούν να παραταθούν για 2+2 μήνες: «Όσον αφορά το ζήτημα της ανανέωσης  συμβάσεων Συναδέλφων (ΙΔΟΧ 8μηνα) που λήγουν εντός του θέρους -έως 12 Σεπτέμβρη- μας ανέφερε ότι «οι Δήμαρχοι έχουν την δυνατότητα, σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών, να ανανεώνουν τις συμβάσεις για 2+2 μήνες» (δηλ. μέχρι τέλους του έτους) και αν υπάρχει οποιοσδήποτε «δισταγμός»  από τους Συναδέλφους του αιρετούς, για την νομιμότητα της  ανανέωσης των συμβάσεων , μπορούν να επικοινωνούν μαζί του !!!», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΤΟ -ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ- ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, προγραμματισμένη θεσμική συνάντηση ,

σε εξαιρετικό κλίμα , με το Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

κ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ και το Προεδρείο

της οργάνωσης.

Τα «φλέγοντα» θέματα που συζητήθηκαν

ήταν τα εξής :

  • (Μη) εφαρμογή νομοθεσίας (ν.4674 αρ.79 παρ9 ) για την δόκιμη διετή περίοδο όσων Συνάδελφων διορίστηκαν σύμφωνα (και) με τους προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ της προκήρυξης 3Κ/2018 , όπου υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ ο νόμος και να  γίνει προσπάθεια από το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ  , έτσι ώστε, ΟΛΟΙ  οι Δήμοι να προχωρήσουν  στην εφαρμογή του νόμου. Επίσης ήταν ενήμερος για την  επίκαιρη  ερώτηση του Βουλευτή  -ΜΕΡΑ25-  Κρίτων Αρσένη, για το ίδιο θέμα, που θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή, όπου θα κληθεί να απαντήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών -συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος-  και όπως μας ενημέρωσε αναμένει την απάντησή του  « και αναλόγως να …πράξει » .
  • Όσον αφορά την «ρατσιστική» διάταξη , κατά των διορισμένων με την προκήρυξη 3Κ/2018 (ν.4674/2020 αρ.76) για την υποχρεωτική επταετή «καθήλωση» από οποιαδήποτε μετάταξη , «συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε». Αποδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη διάταξη πέρασε, από την κυβέρνηση, «καθ’ υπόδειξη» της ΚΕΔΕ . Καταγγείλαμε  τον προδήλως αντισυνταγματικό χαρακτήρα της διάταξης και ενημερώσαμε για την πρόθεσή μας να προσφύγουμε στα Διοικητικά Δικαστήρια  με απώτερο στόχο την  ακύρωση του Νόμου.
  • Όσο αφορά το ζήτημα της ανανέωσης συμβάσεων Συναδέλφων (ΙΔΟΧ 8μηνα) που λήγουν εντός του θέρους -έως 12 Σεπτέμβρη- μας ανέφερε ότι «οι Δήμαρχοι έχουν την δυνατότητα, σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών, να ανανεώνουν τις συμβάσεις για 2+2 μήνες» (δηλ. μέχρι τέλους του έτους) και αν υπάρχει οποιοσδήποτε «δισταγμός» από τους Συναδέλφους του αιρετούς, για την νομιμότητα της ανανέωσης των συμβάσεων , μπορούν  να επικοινωνούν μαζί του !!!
  • Για το ζήτημα του «Κορωνοεπιδόματος» διαπιστώθηκε , από κοινού, ότι είναι λάθος της κυβέρνησης να μην το χορηγήσει στους εργαζόμενους «πρώτης γραμμής» όπως ήταν οι Συνάδελφοι στους Δήμους.
  • Θέσαμε το ζήτημα της μη χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας που συνδέεται άρρηκτα με αυτό της υγιεινής και ασφαλείας των εργαζομένων.  Συμφωνήθηκε να υπάρξει «συνεργασία» , έτσι ώστε,  να καταγγελθούν φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, δια μέσου «παρεμβάσεων» από τις  δύο πλευρές, όταν εντοπίζονται τέτοιου είδους φαινόμενα αυθαιρεσίας.
  • Θέσαμε το ζήτημα εφαρμογής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας , για τους Συναδέλφους Οδηγούς, όταν διάφοροι αιρετοί -κυρίως Αντιδήμαρχοι- τους ζητούν να…παρανομούν με διάφορους τρόπους, κατά την διάρκεια της εργασίας τους (π.χ. προγράμματα αποκομιδής). Ο κ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ είπε ότι αυτό το γεγονός, όπου συμβαίνει,  είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και για να δράσει  «κατασταλτικά» θα εκδώσει οδηγία προς τους Δήμους να εφαρμόζεται ο ΚΟΚ, έτσι ώστε να την επικαλούνται οι εργαζόμενοι προς τους -φυσικούς- προϊσταμένους ( π.χ. Επόπτες, Τμηματάρχες, Διευθυντές).
  • Τέλος η … «βόμβα» έπεσε στο τέλος όταν αξιώσαμε, από τον ίδιο, να πιεστεί το Υπουργείο Εσωτερικών για να εκδοθεί η περιβόητη προκήρυξη , «ουρά» της 3Κ. Μας ενημέρωσε ότι, όπως τον διαβεβαίωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματέας  κ. Βιβή Χαραλαμπογιαννη,  « οι δανειστές (άλλως θεσμοί) δεν επιτρέπουν την συνέχιση της διαδικασίας έκδοση αυτής, ελέω συμβασιούχων και μη…απόλυσης αυτών !!!» .

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΦΥΓΕ…

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΞΕΜΕΙΝΑΝ !!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ