Προσλήψεις: Αρχές Απριλίου η προκήρυξη για τις 850 θέσεις γιατρών
Στο… δρόμο είναι οι 850 θέσεις ιατρικού προσωπικού καθώς ολοκληρώνονται οι τελευταίες διαδικασίες και ότι η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί τις πρώτες ημέρες του Απριλίου και θα αφορά σε προσλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο την Αττική.
Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση και στην ταχύτητα των διαδικασιών.
Όπως σημείωσε, μετά τις αλλαγές που έγιναν στο νομοθετικό πλαίσιο τα τελευταία δύο χρόνια, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού γίνεται πλέον με τον ταχύτερο τρόπο που έχει υπάρξει ποτέ.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο μέσος χρόνος από την προκήρυξη έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι 4 μήνες, ενώ σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα η κάλυψη θέσης αναισθησιολόγου, μπορεί να φτάσει ακόμη και στους 2 μήνες.
Ο υφυπουργός σημείωσε ότι κάθε χρόνο, την περίοδο αυτή γίνεται ειδικός σχεδιασμός για τουριστικούς προορισμούς, νησιά και περιοχές που επιβαρύνονται σημαντικά τους καλοκαιρινούς μήνες και παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό.
Όπως ανέφερε, «η περσινή χρονιά ήταν καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη, καθώς δόθηκαν στοχευμένα κίνητρα, προκηρύχθηκαν αρκετές μόνιμες θέσεις και έγιναν μετακινήσεις προσωπικού από άλλες περιοχές της χώρας».
Ο υφυπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου στον τομέα των προλήψεων καθώς όπως σημείωσε, «για το 2026 αντιστοιχούν 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού». Παράλληλα, σημείωσε ότι πριν από λίγες ημέρες έκλεισε η πλατφόρμα για 1.696 θέσεις μόνιμου προσωπικού που αφορούν τον προγραμματισμό του 2025, ενώ έκλεισε και η πλατφόρμα για επικουρικό προσωπικό στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
Προτεινόμενα άρθρα
11.08.2026 | 16:22






