Ποιες προσλήψεις εξαιρούνται από την απαγόρευση του 2016 – Διευκρινίσεις από το υπουργείο Εσωτερικών

Για προσλήψεις «σημαντικού αριθμού υπαλλήλων μέσω στο 2016» κάνει λόγο το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασύγκρότησης σε συνέχεια της ΠΝΠ για «Παράταση της ισχύος, έως 31 Δεκεμβρίου 2016,  της 33/2006 Π.Υ.Σ.». Όπως σημειώνει «η παράταση της ισχύος, έως 31 Δεκεμβρίου 2016,  της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο αφορά την πάγια διοικητική πράξη για την τήρηση του κανόνα σύμφωνα με τον οποίο για κάθε πέντε (5) αποχωρήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη, ο οποίος ισχύει επί σειρά ετών λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών». Και προσθέτει: «Αυτή δεν συνδέεται, σε καμία περίπτωση, με την πάγια βούληση, τους σχεδιασμούς και τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης για προσλήψεις σημαντικού αριθμού υπαλλήλων, μέσα στο 2016, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Δημόσιου τομέα. Προσλήψεις οι οποίες θα είναι εμπροσθοβαρείς καθώς από 1/1/2017 θα ισχύει ο νέος κανόνας 1 προς 1 ως προς τις αποχωρήσεις/προσλήψεις»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr, ΠΥΣ προβλέπει ότι οι προσλήψεις γίνονται μετά από έγκριση «Τετραμελούς Επιτροπής που αποτελείται από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ως Πρόεδρο, τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τον Υπουργό Οικονομικών και το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, 2016, ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!