Περιπτώσεις αναξιοκρατίας στις προσλήψεις καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Για περιπτώσεις αναξιοκρατίας στον κατάλογο με τα 577 άτομα που θα κληθούν να στελεχώσουν τον μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης, κάνουν λόγο η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι «Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ» σε κοινή τους ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση τους υποστηρίζουν ότι «στη λίστα αυτή καταγράφονται κραυγαλέες περιπτώσεις αναξιοκρατίας και παραβίασης ακόμα και των κριτηρίων της ίδιας της προκήρυξης» και ως παραδείγματα αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οτι «τρεις οικονομικοί συντάκτες, ισάριθμοι παρουσιαστές και αρκετοί ρεπόρτερ εργάζονται ήδη σε άλλο μέσο» και ότι «εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρά την πριμοδότηση των 200 μορίων βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη από «εκλεκτούς« χωρίς τυπικά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια».

Κύκλοι προσκείμενοι στον υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, σημείωναν το απόγευμα πως «όποιος έχει δεύτερη δουλειά δεν θα προσληφθεί στον μεταβατικό φορέα».

Εξάλλου, οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι συνεχίζουν την εκπομπή προγράμματος από την Αγ. Παρασκευή, καλούν τους συναδέλφους τους που υπέβαλαν αίτηση για τον μεταβατικό φορέα να ενωθούν και πάλι μαζί τους. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «να μη βρεθούμε απέναντι αλλά δίπλα-δίπλα, για να συνεχίσουμε να παράγουμε καθημερινό ενημερωτικό πρόγραμμα». Επίσης εφιστούν την προσοχή σε όσους έχουν επιλέξει να στελεχώσουν την Δ.Τ. «να είναι πολύ προσεκτικοί με τη σύμβαση που θα κληθούν να υπογράψουν».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΤ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΝΕΡΙΤ, ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΤ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!