Categories: Προσλήψεις

ΟΣΕ: Έρχονται 120 θέσεις εργασίας – Ποιους αφορούν

Η προκήρυξη, αναμένεται το επόμενο διάστημα, αυτές θα αφορούν θέσεις κλειδούχων, σταθμαρχών, μηχανικών, μηχανοδηγών, και άλλων ειδικοτήτων. Οι περισσότερες θέσεις (90) θα προκηρυχθούν από τον ΟΣΕ, έπειτα από τη δημοσίευση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και οι υπόλοιπες (30) μέσω ΑΣΕΠ.

Σχετικά με τις 120 προσλήψεις, η προκήρυξη των οποίων αναμένεται το επόμενο διάστημα, αυτές θα αφορούν θέσεις κλειδούχων, σταθμαρχών, μηχανικών, μηχανοδηγών, και άλλων ειδικοτήτων.

Οι περισσότερες θέσεις (90) θα προκηρυχθούν από τον ΟΣΕ, έπειτα από τη δημοσίευση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και οι υπόλοιπες (30) μέσω ΑΣΕΠ.

Εκτιμάται ότι ίσως υπάρξει και δεύτερος κύκλος, αλλά και κάποιες συνδυαστικές δράσεις ενίσχυσης του προσωπικού.

Πλέον, χρειάζεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αυτές, ώστε το ανθρώπινο αυτό δυναμικό να έρθει ταχύτερα και με τα κατάλληλα προσόντα, να υποστηρίξει το σιδηροδρομικό δίκτυο που χρήζει βελτίωσης.

Είναι προφανές ότι το “κλειδί” για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι το δίκτυο.

Η αύξηση της χωρητικότητας και των ταχυτήτων (ελαχιστοποίηση βραδυποριών) αποτελεί το μεγαλύτερο “στοίχημα” για τον διαχειριστή της υποδομής, τον ΟΣΕ.

Η αύξηση αυτή θα προέλθει μέσα από την επαρκή συντήρηση του δικτύου και την ολοκλήρωση των συστημάτων σηματοδότησης / τηλεδιοίκησης, η οποία έχει ξεπεράσει τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

Ο Οργανισμός για την άμεση συντήρηση του δικτύου περιμένει 25 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν πρόσφατα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και μια δεύτερη δόση περί τα 10 – 15 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε όλη την Ευρώπη γίνονται προσπάθειες ενίσχυσης των σιδηροδρομικών μεταφορών, στο πλαίσιο επίτευξης των περιβαλλοντικών στόχων της ΕΕ.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η ΕΕ παρουσίασε τη “Στρατηγική για βιώσιμη και έξυπνη κινητικότητα”, η οποία περιλαμβάνει ένα Action Plan 82 πρωτοβουλιών.

Για τον εξεταζόμενο κλάδο και έως το 2030, η σιδηροδρομική κυκλοφορία υψηλής ταχύτητας εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και έως το 2050 η εμπορευματική.

Comments are closed.


Recent Posts

Πέθανε η συνθέτης, στιχουργός και τραγουδίστρια Βάσω Αλαγιάννη

Έφυγε από τη ζωή η συνθέτης, στιχουργός και τραγουδίστρια Βάσω Αλαγιάννη η οποία έχει υπογράψει μεταξύ άλλων τα τραγούδια «Υδροχόος»…

5 λεπτά ago

Θρήνος στην Κολομβία: Πέντε νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από κατάρρευση εξέδρας κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας

Πανικός επικράτησε μετά από κατάρρευση εξέδρας στην Κολομβία κατά τη διάρκεια ταυρομαχιών. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν, όπως…

7 λεπτά ago

Προσλήψεις 15 ατόμων στο Δήμο Δίου Ολύμπου

Ο Δήμος Δίου Ολύμπου ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) µηνών, συνολικά δέκα…

8 λεπτά ago

ΗΠΑ: «Σιωπή» από τις μεγάλες νομικές φίρμες μετά την απόφαση για τις αμβλώσεις

Τα μεγαλύτερα νομικά γραφεία στις ΗΠΑ δεν πήραν δημόσια θέση μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου την Παρασκευή, που ανέτρεψε…

10 λεπτά ago

Ξέσπασε ο γιος του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα: «Δεν ήταν Αστυνομία αυτοί που τον πήραν, ήταν απαγωγή»

Ο γιος του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος απήχθη με κινηματογραφικό τρόπο από τους Τούρκους και παραμένει φυλακισμένος σαν κατάσκοπος…

15 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Κλέφτες πέταξαν από 6ο όροφο χρηματοκιβώτιο 400 κιλών

Θύμα ληστείας έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου 25/6 ένας επιχειρηματίας στην οδό Μαρία Κάλλας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ…

16 λεπτά ago