Νέα κόντρα Μητσοτάκη–Λοβέρδου για τις προσλήψεις – Ο «διάλογος» των δύο υπουργών μέσω των τηλεπαραθύρων

Αναζωπυρώνεται η κόντρα μεταξύ των υπουργών Διοικητικών Μεταρρύθμισης και Παιδείας με επίκεντρο αυτή τη φορά την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών. Το υπουργείο Παιδείας πιέζει εδώ και καιρό για άρση της αναλογίας 1 προς 10 στις προσλήψεις και το προηγούμενο διάστημα άφηνε να εννοηθεί ότι σε αυτό το αίτημα προς την τρόικα είχε σύμμαχό του και το υπουργείο Μεταρρύθμισης.

Ωστόσο την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του στο star υποστήριξε ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του υπουργείου Παιδείας έτσι ώστε από την προσωρινή λύση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς».  Πρόσθεσε, δε, ότι «η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σε σχέση με άλλες χώρες», υπενθυμίζοντας ότι μέχρι το 2015 υπάρχουν αυστηρά πλαίσια όσον αφορά τον αριθμό μονίμων προσλήψεων που δεν μπορούν να ξεπεραστούν.

Για τη συγκεκριμένη αναφορά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ρωτήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε στον σκάι «μπορεί να έχουμε 127.000 εκπαιδευτικούς αλλά έχουμε και 12.500 σχολεία και υπάρχουν περιπτώσεις όπου για έναν μαθητή πρέπει το υπουργείο να στείλει έναν εκπαιδευτικό». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο τον οποίο θα σπάσουμε μόνο εάν βγούμε από το ένα προς δέκα και αυτό γίνεται με συντονισμό με τον κ. Μητσοτάκη κι όχι με αντιπαράθεση και μάλιστα φέτος πήραμε 15.000 αναπληρωτές, 2.000 από τον τακτικό προϋπολογισμό, 3.000 από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Και λέω τώρα, ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι για άλλα πράγματα, δεν είναι γι’ αυτά».

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΚΟΝΤΡΑ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Αφήστε μια απάντηση