Υπουργείο Εξωτερικών: Στις 19 Ιανουαρίου ο διαγωνισμός για 15 ακολούθους πρεσβείας (αναλυτικά)

Το υπουργείο Εξωτερικών προκήρυξε διαγωνισμό για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία 15 υποψήφιων ακολούθων πρεσβείας.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην Αθήνα την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 και θα περιλαμβάνει γραπτή εξέταση, προφορική δοκιμασία σε ξένη γλώσσα και συνέντευξη.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία έως και 35 ετών, να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, να διαθέτουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών (πτυχίο ΑΕΙ), να μην έχουν κωλύματα διορισμού και οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

Εξετάσεις

Τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι:

  1. Πρωτεύοντα μαθήματα (ελληνική γλώσσα, γαλλική γλώσσα, αγγλική γλώσσα, ελληνική και παγκόσμια διπλωματική Ιστορία, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Πολιτική Οικονομία, Δημόσια Οικονομία και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις).
  2. Δευτερεύοντα μαθήματα (Στοιχεία Διεθνών Σχέσεων, Ιστορική, Θεσμική και πολιτική διάσταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, Στοιχεία αρχαίου ελληνικού, κλασικού, βυζαντινού και νεοελληνικού πολιτισμού, Παγκόσμια γεωγραφία, Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, Ναυτικό Δίκαιο, Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών).

Παράλληλα οι υποψήφιοι περνούν από συνέντευξη, ενώ εξετάζονται και στα προαιρετικά μαθήματα (οι γλώσσες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης -πλην αγγλικής και γαλλικής- καθώς και η αραβική, κινεζική, ιαπωνική, ρωσική, αλβανική, σερβοκροατική και τουρκική).

Η δοκιμασία στα πρωτεύοντα μαθήματα του διαγωνισμού είναι γραπτή και προφορική, ενώ στα δευτερεύοντα, εκτός από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, είναι μόνο προφορική.

Αιτήσεις

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η υποβολή ή η αποστολή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή αίτησης συμμετοχής – υπεύθυνης δήλωσης σε ειδικό έντυπο, μέχρι και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, με την ένδειξη «Για τον διαγωνισμό των ακολούθων» στο υπουργείο Εξωτερικών – ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης, Ακαδημίας 1, 10671, Αθήνα – γραφείο 208 (τηλ.: 210-368 1139). Το έντυπο της αίτησης μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΥΠΕΞ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ, ΠΡΕΣΒΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!