Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τι είπε ο Οικονόμου για ενδεχόμενο αναβολής λόγω εκλογών - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
3
Φεβρουάριος
Back

Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τι είπε ο Οικονόμου για ενδεχόμενο αναβολής λόγω εκλογών

«Ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ ανακοινώθηκε για να γίνει. Και θα γίνει βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει καθοριστεί». Αυτό υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου – κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών – περί αναβολής του διαγωνισμού, εάν υπάρξει νωρίτερα προκήρυξη εθνικών εκλογών, όπου βάσει του Συντάγματος και της νομοθεσίας «παγώνει» κάθε διαδικασία προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα.

Ωστόσο ο κ. Οικονόμου, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο, αν πρέπει να είναι σίγουροι οι χιλιάδες υποψήφιοι που προετοιμάζονται αυτό το διάστημα για τις εξετάσεις για τη διεξαγωγή τους, αρκέστηκε να δηλώσει: «Ο καθένας προετοιμάζεται όπως νομίζει»… Εξάλλου ο ίδιος νωρίτερα είχε σημειώσει ότι οι εκλογές θα «γίνουν πολύ κοντά στο τέλος της τετραετίας», αποφεύγοντας όμως να δώσει πιο συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να δεσμευτεί για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, o οποίος είναι προγραμματισμένος για τα τέλη Μαρτίου, αφού δεν αποκλείεται να συμπέσει είτε με τη διενέργεια εκλογών είτε με την ανακοίνωση τους, ενδεχόμενα και που στις δύο περιπτώσεις σηματοδοτούν το «πάγωμα» κάθε διαδικασίας που αφορά προσλήψεις στο δημόσιο και άρα και την αναβολή της γραπτής δοκιμασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την στιγμή διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 2Γ/2022 (Γραπτός Διαγωνισμός) βρίσκεται σε εξέλιξη και λήγει στις 20 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Ο αριθμός των θέσεων που θα καλυφθούν μέσω του Γραπτού Διαγωνισμού, ανέρχεται σε 5.124.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την προκήρυξης 2Γ/2022 “προεκλογικό εμπόριο ελπίδας εκμεταλλευόμενη την εργασιακή και οικονομική ανασφάλεια δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!