Έρχονται 400 προσλήψεις σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Ποιοι έχουν προβάδισμα για τις θέσεις

Με 400 νέες προσλήψεις θα στελεχωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Hδη το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών για τη διάθεση του προσωπικού αυτού. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα Κέντρα που βρίσκονται και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, θα προχωρήσουν στην κατάρτιση καταλόγων επικουρικού προσωπικού, για την κάλυψη κενών θέσεων σε ειδικότητες όπως: ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, ΤΕ Κοινωνικού Λειτουργού, ΔΕ Τεχνικών, ΔΕ Νοσηλευτών, ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων κλπ.

Για την πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 6 του Ν.4052/2012, λαμβάνεται υπόψη η ανεργία σε ποσοστό 40% και η εμπειρία σε ποσοστό 60%. Η προτεραιότητα μεταξύ των ανέργων καθορίζεται από τη σειρά εγγραφής τους στα μητρώα επιδοτούμενων ανέργων του ΟΑΕΔ. Ως εμπειρία, υπολογίζεται και λαμβάνεται υπόψη, αυτή που αποκτήθηκε μετά την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Οι υποψήφιοι που εγγράφονται στους καταλόγους του επικουρικού προσωπικού δεν μπορούν να παραμείνουν στον κατάλογο πέραν του επόμενου έτους από το έτος εγγραφής τους.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΑΕΔ, ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση