ΔΕΥΑ Πάτρας: Εγκρίθηκε εισήγηση για πρόσληψη 93 ατόμων

Εγκρίθηκε ομόφωνα η αντίστοιχη εισήγηση για την πρόσληψη 93 εργαζομένων (εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό) στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ .

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ανέφερε:

«Από την αρχή της θητείας μας Δημοτική Αρχή και Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ  έχουμε θέσει το θέμα της διεκδίκησης προσλήψεων  προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά  και ασφαλιστικά δικαιώματα και με χρηματοδότηση  από τον κρατικό προϋπολογισμό.

   Τη διεκδίκηση  των προσλήψεων, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ και το Σωματείο των Εργαζομένων  της ΔΕΥΑΠ, την έχουμε θέσει επανειλημμένως  με έγγραφα και παραστάσεις  μας προς τις προηγούμενες  Κυβερνήσεις  ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. όσο και στη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  απαιτώντας  την άρση της απαγόρευσης  των προσλήψεων  με τους μνημονιακούς νόμους.

    Είναι στρατηγική πολιτική της Ε.Ε. και των πρόθυμων Κυβερνήσεων  που συμφωνούν και ικανοποιούν τις απαιτήσεις  τους με σκοπό την απαξίωση  των ΔΕΥΑ και των υπηρεσιών προς τους πολίτες  προκειμένου να αναλάβουν επιχειρηματικοί όμιλοι και να επενδύουν  για τις κερδοφορία  των κεφαλαίων τους, και στοχεύοντας  στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

   Σήμερα με Κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  επιλέγεται η ίδια πορεία αφού εφαρμόζει την Κοινοτική Οδηγία  60/2000 για τη τιμολόγηση  και κοστολόγηση  του νερού, εντάσσει  την ΕΥΔΑΠ  και  ΕΥΑΘ στο υπερταμείο (ΤΑΙΠΕΔ) και με την εγκύκλιο 25 του ΥΠ.ΕΣ. εξακολουθεί  να εφαρμόζει  τους περιορισμούς   του άρθρου 11  του Ν.3833/2010 για το προσωπικό των κατηγοριών  Εκπαιδευτικών Βαθμίδων ΠΕ και ΤΕ για την κάλυψη  αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.  Σύμφωνα με το άρθρο 64 του Ν.4389/2016 για το 2016 ο λόγος  προσλήψεων/αποχωρήσεων  καθορίζεται σε ένα προς πέντε  (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις, στο σύνολο των φορέων) ενώ για το 2017 θα είναι ένα προς τέσσερα και το 2018 ένα προς τρία.

     Με την εγκύκλιο 25 του ΥΠ.ΕΣ.  η οποία έφθασε  στη ΔΕΥΑΠ στις 5-1-2017, ζητείται ο προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού στις κατηγορίες  ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ και η υποβολή  -προτάσεων-απαιτήσεων  για τις προσλήψεις  αυτές πρέπει να γίνει μέχρι 31-1-2017 στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση  και από εκεί ΥΠ.ΕΣ.

    Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ σε συνεργασία και συμφωνία με τις Υπηρεσίες  της ΔΕΥΑΠ και το Σωματείο των Εργαζομένων και λαμβάνοντας υπ’ όψιν  το αίτημα που έχει υποβάλλει η ΔΕΥΑΠ προς τον ΑΣΕΠ  για κατανομή δεκατριών (13) θέσεων εργασίας  από τον πίνακα των επιλαχόντων  του διαγωνισμού του 2009, υποβάλλει πρόταση για προλήψεις  τακτικού προσωπικού όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων για κάλυψη 93 κενών οργανικών θέσεων, ώστε να εξασφαλιστεί:

Α) Ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Β) Ο έλεγχος και διαχείριση των εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης , οι παρεμβάσεις για επισκευές  των δικτύων από συνεργεία της ΔΕΥΑΠ.

Γ) Η αναβάθμιση  των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Δ) Η διατήρηση  της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΠ με γνώμονα ότι το κόστος  των προσλήψεων  να μην επιβαρύνει τους πολίτες της πόλης μας.

   Συνοψίζοντας θεωρούμε  τη πρόσληψη αυτού του προσωπικού κρίσιμο ζήτημα  για τη λειτουργία  της ΔΕΥΑΠ.  Λειτουργία  που αφορά τις βασικές ανάγκες  του Πατραϊκού λαού όπως η ύδρευση και  η αποχέτευση.   

    Συνυπολογίζεται επίσης ότι το υπάρχουν προσωπικό, (μειωμένο κατά 72 εργαζόμενους από τους 228  εργαζόμενους που υπήρχαν για τις ανάγκες του πρώην Δήμου Πατρέων), που υπερβάλλει  εαυτόν, θα συνταξιοδοτηθεί  στην συντριπτική  πλειοψηφία  τα επόμενα χρόνια με σοβαρές συνέπειες  ακόμα  και για την ύπαρξη  της ΔΕΥΑΠ ως Δημοτική Επιχείρηση».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΠΑΤΡΑ, ΔΕΥΑ ΠΑΤΡΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!