χαρίτσης-3κ-πρέπει-να-συντομεύσει-το-ασ-555576
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ | 02.05.2019 | 12:05

Χαρίτσης-3Κ: Πρέπει να συντομεύσει το ΑΣΕΠ -Τι είπε για συμβασιούχους, προσλήψεις (βίντεο)

Να συντομεύσει την διαδικασία για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της μεγάλης προκήρυξης 3Κ/2018 κάλεσε το ΑΣΕΠ ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. «Υπάρχει μία χαρακτηριστική καθυστέρηση από την πλευρά του ΑΣΕΠ. Καλώ λοιπόν το ΑΣΕΠ να συντομεύσει τις διαδικασίες γιατί ούτε οι δήμοι ούτε οι χιλιάδες εργαζόμενοι μπορούν να περιμένουν», είπε χαρακτηριστικά (στο ρ/σ 247).

Όπως επισήμανε ο κ. Χαρίτσης  «προχωρήσαμε στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων στους δήμους κάτι που δεν είχε γίνει ούτε στην περίοδο της υποτιθέμενης ισχυρής Ελλάδας πριν την κρίση. Πρόσθεσε, δε, ότι το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Διοικητικής Ανασυγκρότησης «προχωρά σε σχεδιασμό τριετή για προλήψεις στην Αυτοδιοίκηση που ξεκινά με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στους δήμους». Και πρόσθεσε: «Λύσαμε το πρόβλημα με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, αντιμετωπίζουμε τις αδικίες σε βάρος των συμβασιούχων και σύντομα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα για τις σχολικές καθαρίστριες. Αντιθέτως, η ΝΔ θέλει την επαναφορά του κανόνα 1/5, το πάγωμα των προσλήψεων και την εκχώρηση κρίσιμων υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης σε ιδιωτικά συμφέροντα. Όλα αυτά οι πολίτες πρέπει να τα συνυπολογίσουν και να βαρύνουν στην ψήφο τους».

Τέλος, επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ γιατί όπως είπε “θέλει να κάνει Ανεξάρτητη Αρχή το ΥΠΔΑ, κάτι που σημαίνει περισσότερες απολύσεις”.