ασεπ-γραπτός-διαγωνισμός-σε-ποια-θέμα-1055373
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ | 06.03.2023 | 10:16

ΑΣΕΠ -Γραπτός διαγωνισμός: Σε ποια θέματα εντοπίζονται τα προβλήματα -Τι προτείνεται για να διορθωθούν (έγγραφα) 

Σε ερωτήσεις multiple choice στην χθεσινή πρωινή δοκιμασία του μαθηματικού συλλογισμού (δεξιότητες) εντοπίζεται πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr αλλά και σχετικές αναφορές υποψηφίων στην ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρόβλημα παρατηρήθηκε σε λιγότερες από τις μισές από τις 39 ερωτήσεις τύπου “multiple choice”, καθώς σε σειρά εξεταστικών κέντρων τα συγκεκριμένα θέματα έφτασαν στους υποψήφιους με φωτοσκιάσεις λόγω προβλημάτων στη λειτουργία των φωτοτυπικών στα σχολεία.

Αρχικά το πρόβλημα εμφανίστηκε σε 50-60 εξεταστικά κέντρα, ωστόσο στη συνέχεια με την επανάληψη στην φωτοτύπησή τους λύθηκε σε ένα μεγάλο μέρος από αυτά.

Πρόταση να μην βαθμολογηθούν

Υποψήφιοι που βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να μην έχουν τις εκφωνήσεις των θεμάτων με ευκρίνεια ζητούν μέσω της aftodioikisi.gr να αφαιρεθούν οι συγκεκριμένες ερωτήσεις από τη βαθμολόγηση. Πρόκειται για πρόταση που θα σταλεί και στην Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και προφανώς θα εξεταστεί ενδελεχώς.

Άλλωστε, στη χθεσινή του δήλωση και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθ. Παπαϊωάννου αναγνώρισε ότι υπήρχαν προβλήματα, επικεντρώνοντας στις καθυστερήσεις στην αναπαραγωγή των θεμάτων με τη δέσμευση ότι θα μελετηθούν προσεκτικά:  “Γίνομαι δέκτης παραπόνων υποψηφίων για προβλήματα και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την αναπαραγωγή των θεμάτων σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μολονότι αυτά απεστάλησαν στα σχολεία με απόλυτη χρονική συνέπεια. Η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού και εγώ θα τα μελετήσουμε με τη δέουσα προσοχή μόλις σχηματίσουμε πλήρη εικόνα από τις αναφορές των Προέδρων των εξεταστικών κέντρων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαιώαννου.

Εν τω μεταξύ, εκφωνήσεις θεμάτων κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αφορούν την πρώτη ενότητα (δεξιότητες) και την δεύτερη (γενικές γνώσεις).

Όπως αναφέρουν υποψήφιοι στα κοινωνικά δίκτυα τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας ενώ κάποιες ερωτήσεις ήταν για καλά διαβασμένους. Συνολικά, 76.799 υποψήφιοι συμμετείχαν στο Γραπτό Διαγωνισμό.

Δείτε:

Τεθέντα Θέματα Δεξιοτήτων (λείπουν κάποιες σελίδες)

Τεθέντα Θέματα Γενικών Γνώσεων