Categories: Προσλήψεις

ΑΣΕΠ – Γραπτός Διαγωνισμός: Έρχονται προκηρύξεις για περισσότερες από 8.000 μόνιμες προσλήψεις (διαδικασία)

H έκδοση των αποτελεσμάτων του μεγάλου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, βάζει τις βάσεις για να ξεκινήσει ο δεύτερος και πιο σημαντικός κύκλος της διαδικασίας για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο.

Ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός αποτελεί ακριβώς τη «δεξαμενή» μέσα από την οποία θα προκύπτει προσωπικό που καλύπτει θέσεις Π.Ε και Τ.Ε στο δημόσιο τομέα.  Σε αυτή την κατεύθυνση το ΑΣΕΠ δημοσίευσε πίνακες επιτυχόντων που κατατάσσονται βάσει της βαθμολογικής τους επίδοσης, ανά κλάδο και ειδικότητα. Συνολικά έχουν καταρτιστεί 53 πίνακες επιτυχόντων. Από αυτούς 32 πίνακες αφορούν ειδικότητες ΠΕ και 21 πίνακες ειδικότητες ΤΕ.

Σημειώνουμε ότι οι επιτυχόντες του διαγωνισμού είναι 14.875, σε σύνολο 77.073 (ποσοστό 19,3%).

Ωστόσο για το 2023, το υπουργικό συμβούλιο, έχει εγκρίνει για προσλήψεις 5.495 θέσεις κατηγορίας ΠΕ και 2.888 κατηγορίας ΤΕ. Πρόκειται συνολικά για 8.383 αφορούν θέσεις Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Αυτές ακριβώς οι θέσεις θα καλυφθούν από τους επιτυχόντας του γραπτού διαγωνισμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πολλοί από τους επιτυχόντες θα περιμένουν τον επόμενο προγραμματισμό της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές, για προσλήψεις που θα γίνουν το 2024.

Πότε έρχονται οι προκηρύξεις

Στην παρούσα φάση σε ότι αφορά τις προσλήψεις του 2023, το ΑΣΕΠ σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα προχωρήσεις εντός του καλοκαιριού ή το αργότερο στις αρχές του Φθινοπώρου στην έκδοση δύο μεγάλων προκηρύξεων, που θα περιέχουν πάνω από  5.000 θέσεις εργασίας και θα αφορούν ειδικότητες Τ.Ε και Π.Ε. Ταυτόχρονα θα εκδώσει και μικρότερες προκηρύξεις για προσωπικό Π.Ε και Τ.Ε καθώς και προκηρύξεις για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ).

Τους σχεδιασμούς τους ΑΣΕΠ, επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητη Αρχής, Θ. Παπαϊωάννου όπου με ανάρτηση του, ανέφερε: «Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση συγκεκριμένων προκηρύξεων και κυρίως μιας για τους ΠΕ και μιας για τους ΤΕ. (αλλά και μιας μικρότερης  για ειδικό επιστημονικό προσωπικό)».

Στις προκηρύξεις αυτές θα μπορούν να κάνουν αίτηση αποκλειστικά και μόνο, όσοι βρίσκονται στους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Διοριστέοι θα κρίνονται όσοι προηγούνται σε βαθμολογία ανά κλάδο και ειδικότητα στους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Οι προκηρύξεις θα ζητούν επίσης από τους υποψηφίους και κάποια πρόσθετα και τυπικά προσόντα, που θα είναι απαραίτητα για την συμμετοχή των υποψηφίων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι προκειμένου οι επιτυχόντες να μπορούν να υποβάλουν αίτηση στις προκηρύξεις. Θα πρέπει να έχουν δηλώσει ορθά, σύμφωνα με την Πρόσκληση τα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών ή/και πρόσθετα προσόντα) ανά κωδικό θέσης. Από το ΑΣΕΠ, σημειώνεται επίσης ότι στην παρούσα φάση «δεν έχει προβεί στη συσχέτιση των κωδικών θέσεων με τα δηλωθέντα προσόντα».

Σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ τα αποτελέσματα από τις συγκεκριμένες προκηρύξεις θα βγαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού πλέον ο έλεγχος που θα απαιτείται θα είναι πιο συνοπτικός, αφού θα υπάρχει η «δεξαμενή» των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού.

Comments are closed.


Recent Posts

ΕΟΔΥ: Που θα γίνουν σήμερα δωρεάν rapid test

Σε 170 σημεία σε όλη την επικράτεια αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα Δευτέρα 25/09, δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό οι…

30 λεπτά ago

Τι είναι και γιατί έγινε viral το «ασανσέρ του θανάτου»

Viral στα social media έχει γίνει το τελευταίο διάστημα το Paternoster ασανσέρ που δεν σταματά ποτέ στην Κοπεγχάγη. Στο βίντεο…

3 ώρες ago

Άστρα και σεξ: Τι να δοκιμάσεις σύμφωνα με το ζώδιό σου

Σεξ: Τα kinks είναι λατρεμένο θέμα συζήτησης και, όσο περισσότερο μιλάμε για αυτά, τόσο ανοίγουμε το μυαλό μας και δοκιμάζουμε…

5 ώρες ago

Αχτσιόγλου: Συνεχάρη Κασσελάκη -“Ξεκινάμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση”

Την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε η Έφη Αχτσιόγλου, καθώς λίγο πριν τις 11 το βράδυ τηλεφώνησε…

6 ώρες ago

Χαλκίδα: Σύλληψη άνδρα που σάπισε στο ξύλο δημοσίως μια άγνωστη

Άγριος ξυλοδαρμός μιας γυναίκας σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (23/09) επί της οδού Αβάντων, στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr,…

7 ώρες ago

Η πρώτη δήλωση της μητέρας του Στ. Κασσελάκη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών

«Του έδωσα ένα μεγάλο μητρικό φιλί και του είπα συγχαρητήρια» δήλωσε η μητέρα του Στέφανου Κασσελάκη μετά την ανακοίνωση των…

7 ώρες ago