ΑΣΕΠ: Εκκρεμούν 8 προκηρύξεις για 1.383 θέσεις -Πότε (δεν) θα δημοσιευτούν (λίστα)

Οκτώ προκηρύξεις για 1.383 θέσεις οποίες εκκρεμούν στο ΑΣΕΠ, λόγω και της αναστολής των διαδικασιών, εξαιτίας των εκλογών. Από αυτές οι δύο έχουν ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, ενώ για τις υπόλοιπες έξι η Ανεξάρτητη Αρχή βρίσκεται στο στάδιο της αλληλογραφίας με τους αρμόδιους φορείς προχωρώντας στην κατάρτισή τους. Πρόκειται για προκηρύξεις που, σε αντίθεση με τις δύο πρώτες, μπορεί, ανάλογα με την πολιτική βούληση της νέας κυβέρνησης να «παγώσουν» είτε προσωρινά είτε ακόμη και οριστικά. Άλλωστε και στην πρόσφατη κυβερνητική ανακοίνωση τονιζόταν ότι η απόφαση είναι «να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019». Τι σημαίνει «προγραμματισμένες», πλην όσων δημοσιευθεί σε ΦΕΚ (σ.σ. ανάμεσα τους και η προκήρυξη 2Κ/2019 για 1.116 θέσεις στην υγεία, για την οποία αναμένονται προσωρινοί πίνακες), μένει να αποδειχθεί. Σε κάθε περίπτωση η νέα κυβέρνηση έδειξε τις προτεραιότητες της με μία νέα προκήρυξη για 1.500 Ειδικούς Φρουρούς, οι οποίοι θα προσληφθούν εκτός ΑΣΕΠ και 2.450 στην υγεία, ανάμεσα τους και οι 1.116 της 2Κ/2019. Για τις υπόλοιπες που ΔΕΝ έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, το μέλλον είναι άδηλο.

 

Προκηρύξεις που έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ (2)

-32 θέσεις στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) και στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) –(5Κ/2019), για τις οποίες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 31 του μηνός.

-6 θέσεις Ειδικών Επιστημόνων στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών Ανώνυμη Εταιρεία (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ. A.E.) –(2E/2019). Πρόκειται για προκήρυξη για την οποία ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί προθεσμία υποβολής αιτήσεων και, καθώς το ΑΣΕΠ, εθιμικό δικαίω αποφεύγει να κάνει κάτι τέτοιο τον Αύγουστο, είναι πιθανόν να μετακινηθεί τον Σεπτέμβριο, χωρίς, πάντως, το θέμα να έχει κλείσει.

 

Προκηρύξεις που βρίσκονται σε στάδιο αλληλογραφίας με τους φορείς -κατάρτισης (6)

-758 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων για την οποία η αλληλογραφία με το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζεται αλλά, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα προχωρήσει, τουλάχιστον εντός του 2019.

-75 θέσεις ΤΕ, ΔΕ στην ΑΑΔΕ, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της αλληλογραφίας με τον φορέα.

-12 θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων (υπουργείο Δικαιοσύνης)

-82 θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στην ΕΥΑΘ

-167 θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

-251 θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το αίτημα για τις 3.250 θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προσλήψεις με τις οποίες συμφωνεί και η ΝΔ, δεν έχει φτάσει ποτέ από το υπουργείο Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ, PROTEINOMENA, ΟΚΤΩ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, 1.383 ΘΕΣΕΙΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!