ασεπ-αντιπαράθεση-υπεσ-με-συριζα-για-τ-1135694
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ | 11.03.2023 | 20:49

ΑΣΕΠ: Αντιπαράθεση ΥΠΕΣ με ΣΥΡΙΖΑ για τον γραπτό διαγωνισμό

Για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καταστήσει το ΑΣΕΠ “αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης” κάνει λόγο το υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, στον οποίο υπήρξαν προβλήματα στη διεξαγωγή του.

«Την 4η Μαρτίου του 2023 έλαβε χώρα ο διαγωνισμός που οργάνωσε το ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής προσωπικού, για τη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, με τη συμμετοχή 76.000 και πλέον υποψηφίων οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτόν και αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματά τους», αναφέρει το υπ. Εσωτερικών και προσθέτει: «Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μία σημαντική καινοτομία που νομοθέτησε η Κυβέρνησή μας, μια μεγάλη μεταρρύθμιση που σηματοδοτεί τη μετάβαση από μία διαδικασία μοριοδότησης τυπικών προσόντων στην ουσιαστική εξέταση γνώσεων και κυρίως δεξιοτήτων, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στην επιλογή προσωπικού».

Και συνεχίζει το υπουργείο Εσωτερικών:

«Η επιλογή αυτή της Κυβέρνησης καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αντιβαίνει στη λογική του εξισωτισμού που με συνέπεια υπερασπίζεται και καλλιεργεί σε όλα τα θέματα προσωπικού του δημοσίου η Αριστερά.

Ο διαγωνισμός αυτός οργανώθηκε με απόλυτη ευθύνη του ΑΣΕΠ και χωρίς οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αυτονοήτως, θα πει κάποιος, αφού το ΑΣΕΠ είναι η συνταγματικά κατοχυρωμένη Ανεξάρτητη Αρχή που διενεργεί κάθε διαδικασία που συνδέεται με την επιλογή του προσωπικού του Δημοσίου.

Όμως, όχι αυτονοήτως για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί το Υπουργείο Εσωτερικών για ανακοινώσεις της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και για επιλογές που κάνει αυτή σε σχέση με τον διαγωνισμό.

Εμείς, παραταύτα, θα εξακολουθήσουμε να σεβόμαστε την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ και να στηρίζουμε κάθε του απόφαση που συνδέεται με τις διαδικασίες επιλογής προσωπικού.

Δεν θα καταστήσουμε αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαραθέσεως τις επιλογές της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και θα καλούσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να πράξει το ίδιο, αν δεν κατανοούσαμε ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική του ταυτότητα.

Αφήνουμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο του, στην προσπάθειά του να καταστήσει το ΑΣΕΠ αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης”, καταλήγει η ανακοίνωση».