ΑΣΕΠ-3Κ: Εξετάζει λύση στο πρόβλημα με τις Αστυνομικές Ταυτότητες-Και αίτημα για παράταση

Λύση στο θέμα επιτυχόντων της 3Κ, οι οποίοι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, «κόπηκαν» από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κατά τον έλεγχο νομιμότητας, καθώς, λόγω απώλειας, έχουν εκδώσει νέο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, επιχειρεί να δώσει το ΑΣΕΠ. Το θέμα τέθηκε σε συνάντηση της «Εργατικής Αντεπίθεσης» με υψηλόβαθμα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέστη σαφές ότι το εν λόγω κώλυμα πρέπει να διαχωριστεί από αυτό με τις αιτήσεις θεραπείας.

Συγκεκριμένα, ενώ  το ΑΣΕΠ είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσει το ζήτημα μαζί με τις αιτήσεις θεραπείας, εντάσσοντας το στην γενικότερη αναμόρφωση των πινάκων, αφού ολοκληρώσει την εξέταση τους, τώρα φαίνεται ότι θα επανεξετάσει την στάση του. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησαν στα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής, οι συνδικαλιστές της «Εργατικής Αντεπίθεσης «η συγκεκριμένη διαδικασία θα ήταν σίγουρα χρονοβόρα, με αποτέλεσμα οι επιτυχόντες να μην προλάβουν το «τρένο» του διορισμού την 31ή Οκτώβρη και να οδηγηθούν στην ανεργία , αφού τα ΦΕΚ θα εκδοθούν αρκετούς μήνες αργότερα».

Μάλιστα, η «Εργατική Αντεπίθεση», προτίθεται να θέσει το θέμα της παράτασης τόσο για όσους κέρδισαν αίτηση θεραπείας, όσο και για εκείνους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τα διπλά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε απόλυση την 1ή Νοέμβρη.

Παράλληλα ενημερώνει τους υπό διορισμό συνάδελφους της προκήρυξης 3κ/2018 , ότι «σε περίπτωση αλλαγής Δελτίου Ταυτότητας, μετά τις αιτήσεις, για οποιονδήποτε λόγο(απώλεια, κλοπή κτλ) οπότε και προκύπτει αναντιστοιχία του Αριθμού Δελτίου Ταυτότητας σας με αυτόν που αναγράφεται στους πίνακες διοριστέων, πρέπει να κάνετε έγγραφη αίτηση αλλαγής Δελτίου Ταυτότητας (αίτηση -υπεύθυνη δήλωση- φωτοτυπία ταυτότητας) στο ΑΣΕΠ και να προβείτε σε αλλαγή του Αριθμού Δελτίου Ταυτότητας στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΑΣΕΠ, για να γίνει διόρθωση στον πίνακα διοριστέων και να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στη διαδικασία διορισμού».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΑΙΤΗΜΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΚΩΛΥΜΑ, 3Κ/2018, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!