ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Πώς μπορούν να «παγώσουν» οι οριστικοί πίνακες

Δύο τρόποι για να «παγώσει» η προκήρυξη και οι οριστικοί πίνακες, της 3κ/2018 του ΑΣΕΠ υπάρχουν, σύμφωνα με νομικούς που μίλησαμν στην aftodioikisi.gr:

-Προσφυγή στο ΣτΕ προκειμένου για πρόδηλες παρατυπίες στην ίδια την προκήρυξη, να ζητηθεί το «πάγωμα» της 3Κ/2018.

-Προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο προκειμένου να «παγώσουν» οι οριστικοί πίνακες ή μέρος τους.

Ωστόσο οι ίδιοι νομικοί δεν θεωρούν πολύ πιθανό να «παγώσουν» οι οριστικοί πίνακες της προκήρυξης 3Κ/20128. Κι αυτό γιατί, όπως τονίζουν οι ίδιοι, πολύ δύσκολα Δικαστήριο θα λάβει τέτοια απόφαση και μάλιστα για την μεγαλύτερη προκήρυξη από συστάσεως ΑΣΕΠ που αφορά περί τους 130.000 υποψηφίους και 8.142 επιτυχόντες.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι απόφαση για «πάγωμα», αλλά προσωρινών πινάκων, είχαμε πρόσφατα με προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΙΑ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Αθανάσιου Σερμιέ, υπόθεση την οποία είχε χειριστεί ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και δικηγόρος Πάνος Λαζαράτος.

Με την συγκεκριμένη απόφαση «πάγωσε» ο διαγωνισμός (πίνακας κατάταξης) του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω του ΑΣΕΠ (προκήρυξη 1Κ/2017) , για την πρόσληψη 404 δικαστικών υπαλλήλων, Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για τα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας και διατάχθηκε να διατηρηθεί προσωρινά σε ισχύ η σύμβαση εργασίας των προσωρινώς επιτυχόντων με βάση τον πίνακα κατάταξης του επίμαχου διαγωνισμού. Πλέον, αναμένεται η τελική απόφαση του Δικαστηρίου, με το ίδιο το ΑΣΕΠ να τονίζει ότι ο διαγωνισμός θα κριθεί στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, η δημοσιοποίηση της απόφασης τότε είχε προκαλέσει ανησυχία στους υποψηφίους της 3Κ/2018.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΑΓΩΜΑ, 3Κ/2018


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!