Προσλήψεις

ΑΣΕΠ –2Γ/2022: Οι κάλπες «πάγωσαν» τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού -Πότε θα ανακοινωθούν

Προ των πυλών βρίσκεται η έκδοση των αποτελεσμάτων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, η οποία ωστόσο αναμένεται να γίνει μετά τις κάλπες των εθνικών εκλογών.

Παρότι οι προσπάθειες της Ανεξάρτητης Αρχής είχαν επικεντρωθεί στην δημοσίευση των αποτελεσμάτων τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν τις κάλπες της 21ης Μάη, αυτό τελικά δεν κατέστη εφικτό. Με δεδομένο ότι πλέον εισήλθαμε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών, το ΑΣΕΠ σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλησε να υπάρξει καμία «ταύτιση» της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων με το προεκλογικό σκηνικό.

«Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων»

Πλέον στην Ανεξάρτητη Αρχή, όλοι εργάζονται «πυρετωδώς» ώστε να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα αμέσως μετά τις εκλογές και το αργότερο μέχρι τέλη Μάη. Εξάλλου σημειώνουμε ότι στις 20 Μαρτίου 2023, υπήρξε ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) με την οποία ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας βαθμολόγησης των απαντητικών φύλλων των υποψηφίων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό. Μάλιστα τότε, πηγές του ΑΣΕΠ μιλώντας στην aftodioikisi.gr, τόνιζαν με έμφαση ότι «χρειάζονται περίπου δύο μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και βαθμολόγησης για να γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων». 

«Είμαστε σχεδόν μέσα στα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», αναφέρουν στελέχη του ΑΣΕΠ και σημειώνουν ότι αυτό έγινε «παρότι μεσολάβησε και η προκήρυξη των εκλογών». Αυτή την στιγμή έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση και τα απαντητικά φύλλα όλων των συμμετεχόντων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό έχουν αποσταλεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, η οποία, αφού ελέγξει την ορθότητα των καταχωρίσεων των βαθμολογιών στις οικείες καταστάσεις, θα συντάξει τους πίνακες κατάταξης κατά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα και κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας και θα τους αποστέλλει στο ΑΣΕΠ προκειμένου να τους δημοσιοποιήσει.

Σύντομα θα ξεκινήσει και το β’ στάδιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων και την ολοκλήρωση του α’ σταδίου, θα ξεκινήσει το β’ στάδιο για τον διορισμό των επιτυχόντων. Ειδικότερα το ΑΣΕΠ θα ξεκινήσει να εκδίδει προκηρύξεις, που θα προκύπτουν σύμφωνα με τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών και τον προγραμματισμό προσλήψεων που έχει εγκρίνει το υπουργείο Εσωτερικών για το 2023.

Στις συγκεκριμένες προκηρύξεις θα έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση αποκλειστικά μόνο όσοι βρίσκονται στους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Διοριστέοι θα κρίνονται όσοι προηγούνται σε βαθμολογία ανά κλάδο και ειδικότητα στους πίνακες του ΑΣΕΠ. Οι προκηρύξεις θα ζητούν επίσης από τους υποψηφίους και κάποια πρόσθετα και τυπικά προσόντα, που θα είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή των υποψηφίων.

Επίσης πρέπει να διευκρινιστεί ότι επιτυχόντες στον γραπτό διαγωνισμό θεωρούνται μόνο όσοι έχουν πιάσει τη βάση και στα δύο μαθήματα που εξετάστηκαν. Η βάση έχει οριστεί στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα. Η συνολικά βαθμολογία των υποψηφίων προκύπτει από το άθροισμα της σταθμισμένης βαθμολογίας που έχει συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος και στα δύο μαθήματα.

Σημειώνουμε ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (ΚΕΔ) έχει ενημερώσει ότι θα λάβει ως σωστές 17 ερωτήσεις της Δοκιμασίας Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73) στις οποίες προέκυψε το πρόβλημα με τις φωτοσκιάσεις, ενώ άλλαξε τις ορθές απαντήσεις σε 2 ερωτήσεις από την Εξέταση Γνώσεων.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Recent Posts

Σούπερ Μάρκετ: Θέσεις εργασίας σε ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl, My Market, Μασούτης, Market IN

Σε εκατοντάδες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων, σε διάφορα σημεία της χώρας προχωρούν…

38 λεπτά ago

Σοκ στη Ν. Υόρκη: 39χρονος σκότωσε με κουζινομάχαιρο τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε έναν αστυνομικό

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Η…

48 λεπτά ago

Μπέος μετά το Βόλος – Ολυμπιακός: «Ντροπή αυτό που είδαμε, δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν οι παίκτες»

Το φινάλε στο Βόλος-Ολυμπιακός 2-2, γράφτηκε με επεισοδιακό τρόπο με τα τελευταία λεπτά να παίζονται,…

52 λεπτά ago

Βορίδης: Η στήριξη των συμπολιτών μας με αναπηρία, υπόθεση όλων μας

"Η 3η Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από τη Γενική Συνέλευση…

58 λεπτά ago

Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε λόφο σε χωριό των Τρικάλων

Ένας άντρας περίπου 60 ετών, βρέθηκε νεκρός σε λόφο στο Ρίζωμα Τρικάλων. Πληροφορίες του trikalanews.gr…

1 ώρα ago

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στις Φιλιππίνες

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα κατά τη…

1 ώρα ago