ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Έτσι θα προλάβει να εκδώσει αποτελέσματα έως 31/3 (ΦΕΚ)

Τον τρόπο με τον οποίο το ΑΣΕΠ θα εκδώσει αποτελέσματα για την 3Κ/2018 σε χρόνο-ρεκόρ, έως, δηλαδή, την 31η Μαρτίου 2018, οπότε λήγουν οι παρατάσεις των συμβασιούχων των δήμων, αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr.

Το «μυστικό» βρίσκεται σε μία λέξη (σ.σ. «ηλεκτρονική») στην σελίδα 328 της Προκήρυξης 3Κ/2018 για «την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών)», όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι πίνακες κατάταξης συντάσσονται με βάση τα στοιχεία που υπευθύνως δηλώνουν οι υποψήφιοι στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (ηλεκτρονική)». Δηλαδή, με άλλα λόγια, η Ανεξάρτητη Αρχή σε αντίθεση με τις άλλες προκηρύξεις όπου «οι πίνακες κατάταξης συντάσσονται με βάση τα στοιχεία που υπευθύνως δηλώνουν οι υποψήφιοι στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση» (σ.σ. φάκελος που αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ), στην 3Κ/2018 θα εκδώσει τα προσωρινά αποτελέσματα με βάση την «ηλεκτρονική» αίτηση  και στη συνέχεια, θα γίνει ό έλεγχος όλων των δικαιολογητικών, και «σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα δηλωθέντα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού/πρόσληψης δεν αποδεικνύονται με βάση τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται ή εάν τα δικαιολογητικά δεν προσκομισθούν ή δεν υπήρχαν κατά την τελευταία ημέρα υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ο υποψήφιος που φέρεται ως διοριστέος/προσληπτέος διαγράφεται από τους οικείους πίνακες και αποβάλλεται από τη διαδικασία».

Να σημειωθεί ότι η κατάταξη των υποψήφιων με βάση την ηλεκτρονική αίτηση γίνεται αυτόματα μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΑΣΕΠ, άρα απαιτείται ελάχιστος χρόνος από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Επίσης, οι προσωρινοί πίνακες για τους ΔΕ και ΥΕ οι οποίοι είναι και η συντριπτική πλειοψηφία (7.949 από τους συνολικά 8.166, δηλαδή 2.714 θέσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 5.235 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), θα εκδοθούν με βάση τις 120 προτιμήσεις που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά και εφόσον υπάρξουν αλλαγές με βάση τις υπόλοιπες που θα δηλωθούν «στο ειδικό προς τούτο διαμορφωμένο αρχείο (σε μορφή pdf) το οποίο το επισυνάπτουν στην καρτέλα του μητρώου τους και το επικαλούνται στην ηλεκτρονική αίτηση», θα συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες.

Όσο για το πότε θα εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες, δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία από το νόμο, αλλά κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει, μετά την και την εξέταση σχετικών ενστάσεων, μέσα σε μερικούς μήνες από την έκδοση των προσωρινών.

Διαβάστε επίσης

AΣΕΠ-3Κ/2018: Διορθώσεις στην προκήρυξη -Τι αλλάζει (ΦΕΚ)

AΣΕΠ-3Κ/2018: Η επίσημη ανακοίνωση -Πρώτες οδηγίες, προθεσμίες (ΦΕΚ)

ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Έρχεται μπάνερ με αναλυτικές οδηγίες & pdf -Τι θα αφορούν

ΑΣΕΠ-Προκήρυξη 3Κ/2018: Ιδού οι απαραίτητοι τίτλοι σπουδών ανά κατηγορία εκπαίδευσης (ΦΕΚ)

AΣΕΠ-Προκήρυξη 3Κ/2018: Αυτά είναι τα δικαιολογητικά για πολυτεκνία, ανεργία (ΦΕΚ)

ΑΣΕΠ-Προκήρυξη 3Κ/2018: Οι έξι προϋποθέσεις για συμμετοχή στο διαγωνισμό (ΦΕΚ)

ΑΣΕΠ-Προκήρυξη μόνιμων δήμων: Ιδού τα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων (πίνακες) 

ΑΣΕΠ-8.166 μόνιμοι δήμων: Όλες οι ειδικότητες που ζητούνται (ΦΕΚ)

ΑΣΕΠ-Προκήρυξη μόνιμων δήμων: Ιδού τα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων (πίνακες)

ΑΣΕΠ-8.166 μόνιμοι δήμων: Στο ΦΕΚ η προκήρυξη -Ξεκινούν 20/2 οι αιτήσεις

ΑΣΕΠ-Αίτηση Προκήρυξης 3Κ/2018: Διαδικασία υποβολής & δικαιολογητικά -Περιπτώσεις αποκλεισμού υποψηφίων (ΦΕΚ)

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!