Α. Τσίπρας: «Θα γίνουμε η πρώτη κυβέρνηση που δεν υποσχέθηκε προσλήψεις στο Δημόσιο»

Την βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει το πρώτο κόμμα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας που θα φτάσει στην εξουσία χωρίς να έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του διορισμό στο δημόσιο, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήματα ευρωπαίων πολιτών μέσω της ιστοσελίδας της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Σε ερώτηση για το πώς σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκσυγχρονίσει τον δημόσιο τομέα της Ελλάδας, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Μας κατηγορούν ως κρατιστές, ενώ στην πραγματικότητα θέλουμε ένα Κράτος που μπορεί να υποστηρίξει τις κοινωνικές ανάγκες και όχι ένα πελατειακό κράτος όπως αυτό που δημιούργησαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στα 40 χρόνια της διακυβέρνησής τους.

«Στην Ελλάδα, οι πιο διεφθαρμένες δυνάμεις έχουν επιφορτιστεί με την “σωτηρία” της χώρας. Προκειμένου να δούμε πραγματική αλλαγή, αυτά τα άτομα πρέπει να εκδιωχθούν από την κυβέρνηση», συνεχίζει ενώ προσθέτει: «σκοπεύουμε να μεταρρυθμίσουμε τον δημόσιο τομέα, αποφεύγοντας τις οριζόντιες περικοπές, αλλά αντ’ αυτού επικεντρώνοντας σε στοχευμένες παρεμβάσεις. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και τη δημιουργία αξιοκρατικών φορέων».

Σε άλλη ερώτηση, για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση των χαμηλόμισθων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Η άμεση προτεραιότητά μας θα είναι να λάβουμε μέτρα που θα βοηθήσουν τους φτωχότερους να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Δεν νοιαζόμαστε απλώς για τους φτωχούς, είμαστε το κόμμα των φτωχών. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα στην Ευρώπη που είναι σε θέση να εκλεγεί στην κυβέρνηση, το οποίο έχει στο πρόγραμμά του τον άμεσο στόχο της σε μεγάλη κλίμακα αναδιανομής του εισοδήματος από τους πλούσιους στους φτωχούς.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!