Τρίτη Γιορτή Κτηνοτροφίας στα Γαλάτιστα Χαλκιδικής

Από συνταγές με βάση τη μαρμελάδα και το γλυκό κουταλιού ελιάς, θεατρικές μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, μέχρι και τοποθετήσεις για το παρόν και το μέλλον της κτηνοτροφίας, αλλά και πληροφορίες για τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για τον κλάδο περιλαμβάνει το «μενού» της 3ης Γιορτής Κτηνοτροφίας που θα διεξαχθεί στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, στο διάστημα από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Τη διοργάνωση της Γιορτής Κτηνοτροφίας, που αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει αναλάβει ο Δήμος Πολυγύρου – Δ.Ε. Ανθεμούντα – Τ.Δ. Γαλάτιστας.

Η 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας έχει ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της κτηνοτροφίας ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης της περιοχής και στο πλαίσιο αυτό, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, επιδιώκονται: προβολή των τοπικών προϊόντων, ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Το «παρών» στη φετινή διοργάνωση θα δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του διευθυντή Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Τεκμηρίωσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Κουτσομήτρου για τη Νέα Αγροτική Πολιτική.

Στο μεταξύ, στη Γιορτή Κτηνοτροφίας θα συμμετάσχει και φέτος η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας, παρουσιάζοντας συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα. Μετά τα περσινά «Γιουβέτσι Γαλάτιστας» και «Σαλάτα Γαλάτιστας», φέτος θα παρουσιαστεί μια νέα συνταγή, με βάση τη μαρμελάδα και το γλυκό κουταλιού ελιάς.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής – Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χαλκιδικής, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και ο Αγροτικός – Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, στο πλαίσιο της ημερίδας, που ξεκινά από τις 10 το πρωί, θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν – μεταξύ άλλων – τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, την κτηνοτροφία στην Ελλάδα και τις προοπτικές ανάπτυξής της, τον αγροτουρισμό στη Χαλκιδική, αλλά και μια ολοκληρωμένη πρόταση για οικογενειακό τυροκομείο, στο πλαίσιο καθετοποίησης των κτηνοτροφικών μονάδων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας,όσοι επισκεφθούν τη Γιορτή θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του έργου «Πρό(σ)κληση σε φόνο» από την ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου.

Την επομένη, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσει εμφάνιση η χορωδία Γαλάτιστας και την Κυριακή, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου της περιοχής, θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, έκθεση τοπικών προϊόντων – γεωργικών και κτηνοτροφικών μηχανημάτων, επιχειρήσεων, φορέων, αγροτικού -λαογραφικού υλικού.

Στον ίδιο χώρο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν γευσιγνωσία με συνταγές του Συλλόγου Γυναικών Γαλάτιστα, εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων της περιοχής, παρουσίαση συνταγών από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας, απονομή διπλωμάτων στους συμμετέχοντες και την έκθεση «»Η ιστορία της Γαλάτιστας» από τον Σύλλογο Γαλατιστέων Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι η έκθεση μηχανημάτων θα λειτουργεί από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ο βυζαντινός Πύργος της Γαλάτιστας θα είναι ανοιχτός την Κυριακή για τους επισκέπτες.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ, ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!