τοπόσημα-της-πιερίας-στο-μόνιμο-έμβλη-74320
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 18.10.2019 | 11:20

Τοπόσημα της Πιερίας στο μόνιμο έμβλημα του Ημιμαραθωνίου «ΚΑΤΕRINI RUN» 

Μία έκθεση ζωγραφικής στην Αστική Σχολή με θέμα: «ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» στάθηκε η ιδέα και αφορμή για το συλλεκτικό μετάλλιο του Ημιμαραθωνίου «KATERINI RUN 2019», τον περασμένο Μάρτιο. Στη διοργάνωση αυτή έγινε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση του αθλητισμού και του πολιτισμού, η οποία αποτυπώθηκε σε ένα εμβληματικό για την πόλη μας τραίνο.

Ειδικότερα, το τραίνο για την Κατερίνη, που σε στίχους του αείμνηστου Μάνου Ελευθερίου μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον καταξιωμένο συμπολίτη μας ζωγράφο Αθανάσιο Σταθακόπουλο, που με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε την πρόταση, να είναι ο πίνακας που φιλοτέχνησε, το θέμα του συλλεκτικού μεταλλίου.

Η συνεργασία αυτή όμως έχει και συνέχεια, καθώς αποκλειστικά για τον Ημιμαραθώνιο  KATERINI RUN, ο κος Σταθακόπουλος δημιούργησε και παραχώρησε ευγενικά στη διοργάνωση το μόνιμο έμβλημά της, το οποίο έχει ως θέμα και φόντο το άγαλμα της Ελευθερίας, τον Όλυμπο και το Κάστρο του Πλαταμώνα.

Όπως είναι γνωστό, τον 11ο αγώνα «ΚΑΤΕRINI RUN» διοργανώνουν στις 08 Μαρτίου, ο Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.