Το Ρέθυμνο στην εποχή της Αναγέννησης

Οι CERS (Consortium of European Re-enactment Societies )ολοκλήρωσαν το κύκλο των παραστάσεών τους στο πρόγραμμα του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ στο Ρέθυμνο

Σύμφωνα με τη διοργάνωση, οι παρελάσεις και παραστάσεις τους ξεκινούσαν καθημερινά  από την πόλη και κατέληγαν στην είσοδο του φρουρίου όπου και υποδεχόταν  το κοινό για τις μουσικές εκδηλώσεις.

Οι Ρεθεμνιώτες και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντούν στην βραδινή τους βόλτα  αντιπροσωπεία από την αυλή του Δόγη, η οποία τους μετέφερε στην εποχή της Αναγέννησης. Οι έξι τυμπανιστές έκαναν αισθητό τον ερχομό της ομάδας από μακριά και προκαλούσαν την συγκέντρωση του κόσμου γύρω τους.

Η εικόνα των Βενετών με τα μεγαλοπρεπή αυθεντικά κοστούμια τους και τον εξοπλισμό τους μεταφέρθηκε στους Αμνάτο, Ελεύθερνα, Αρχαία Ελεύθερνα, Σταυρωμένο  τ Αργυρούπολη,  Επισκοπή , Γωνιά, Ρούστικα, Άγιο Κων/νο, Χρωμοναστήρι και Ρουσσοσπίτι. Η πρώτη έξοδος του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ στα χωριά με  ενετικά στοιχεία του Δήμου στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, αφήνοντας την πεποίθηση ότι οι οικισμοί μας είναι έτοιμοι( διαδοχικά κάθε χρόνο ) να υποδεχτούν κύριες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Εκτός από τους οικισμούς  υπήρξε ειδική παρουσίαση σε 15 ξενοδοχεία της περιοχής. Εκεί, σε συνεργασία του Γραφείου Τουρισμού  με το προσωπικό και τη διοίκηση οι CERS έκαναν ειδική παρουσίαση του Φεστιβάλ και προώθηση των εκδηλώσεων. Η ανταπόκριση ήταν πολύ ικανοποιητική, καθώς οι συναυλίες ήταν κατάμεστες από τους πελάτες αυτών των ξενοδοχείων.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση